fbpx

Február 4. a rák elleni küzdelem világnapja

Február 4. a rák elleni küzdelem világnapja, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a betegségre és hangsúlyozza a megelőzés és a megfelelő kezelés fontosságát.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A megelőzés és a korai diagnózis életmentő

A szív- és érrendszeri megbetegedések után a daganatos megbetegedések a második leggyakoribb halálokok. Az EU-ban minden kilencedik másodpercben diagnosztizálnak új daganatos megbetegedést. A számítások szerint 2035-re megduplázódhat a rákos megbetegedések száma, tehát a lakosság 40%-át fogja érinteni a csaknem 100 féle rákos betegség élete egy szakaszában. 

Az innovatív kezeléseknek és az ellátáshoz való jobb hozzáférésnek hála azonban sok európai beteg a korábbiaknál tovább él a diagnosztizálást követően, de fontos kiemelni azt is, hogy szakértők szerint a rákos megbetegedések több mint egyharmada megelőzhető lenne.

A tumorok közül az emlőrák, petefészekrák, prosztatarák, vastagbélrák, méhtestrák, veserák, pajzsmirigyrák, melanoma és gyomorrák esetén van a legnagyobb esély genetikai meghatározottságra, ezeknek a ráktípusoknak 5-15 %-a öröklődéshez kötődik.

A tudomány fejlődésének köszönhetően ma már vannak olyan, az egészségmegőrzést segítő proaktív, genetikai tesztek, melyek a különböző felnőtt korban rejtetten jelen lévő, de nagy kockázatot jelentő, betegségekre hajlamosító géneket vizsgálják. Ezeknek a vizsgálatoknak a segítségével meg lehet tudni, hogy életünkben mely betegségek kialakulására nagyobb a kockázat. Amennyiben a New Era Genetics által biztosított Proaktív teszt kimutatja a genetikailag meghatározott tumor kialakulásának kockázatát, lehetőség van az adott betegség vonatkozásában prevenciós terv felállítására. Olyan életmódbeli változtatások, gyógyszeres kezelések vagy néhány esetben műtét alkalmazhatóak, melyekkel késleltethető vagy akár megelőzhető a daganatos betegségek kialakulása.

Az új, genetikai alapú, személyre szabott megelőzés, illetve orvoslás a daganatos megbetegedések esetében is a legkorszerűbb megoldást nyújtják, hiszen a tumoros betegségek esetén a korai diagnózis az egyik legfontosabb faktor, mely életet menthet. És mi lenne annál koraibb felismerés, mint felmérni azt, hogy génjeinkbe milyen mértékű kockázat van kódolva.

További információ: www.neweragenetics.hu

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32