fbpx

Hogyan segít a tarot kártya az önismereti utadon?

A tarot kártya hallatán még mindig sokan a jövendőmondó gömbökre és boszorkányokra asszociálnak. Pedig ennél sokkal több aspektusokkal bír a pakli. Nézzük, hogyan tudod használni önismeret céljából.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mi az a tarot kártya?

A tarot egy 78 kártyából álló pakli, melynek lapjai élettapasztalatokat és tanulságokat szimbolizál. A kártyákat nagy és kis arkánákra lehet bontani. 22 nagy arkánum lap van, melyek nagyobb, hosszú távú periódusokat szimboluzálhatnak. A kis arkánum lapok ezzel ellentétben a mindennapi életünk részleteiről nyújthatnak információt

Minden kártyának saját neve van, és mindegyiken megtalálható egy illusztráció. Manapság egyre többfélével találkozhatunk, egészen gyönyörű paklik is vannak.

A tarot-olvasók a tarot kártya segítségével „olvasást” végeznek. Leegyszerűsítve feltesznek kérdéseket, és értelmezik a kiterített kártyákat. Ez lehetővé teszi számukra, hogy választ találjanak személyes kérdéseikre és értékeljék jelenlegi életútjukat.

Amikor a tarotot ilyen céllal használod, nem feltétlenül arról van szó, hogy a jövőbe látsz, és megpróbálod megjósolni a sorsodat. Hanem inkább arról, hogy a kártyákat kiegészítésképp használod a belső munka elvégzéséhez és az egyéni fejlődéshez.

Hogyan segíthetnek a kártyák az önismeretben?

Amikor egy kártya eléd kerül az olvasás során, hozzájárul ahhoz, hogy magadba nézz és olyan területeket keress, ahol mindez rezonálhat. Vagyis a kártya egy eszköz, de a válaszok magadból jönnek.

Azzal, hogy a tarotot önismereti céllal gyakorlod, növelheted a tudatosságod szintjét és fejleszted az intuíciódat. Ha rendszeresen használod, mélyebb szinten ismerheted meg önmagad, és könnyebben dönthetsz a saját javadra. A tarot segít abban, hogy céltudatosan élhesd az életed.

3 gyakorlat

Ahhoz, hogy megtapasztald a kártya hatékonyságát, egyetlen alkalom nem lesz elég. De ha következetesen használod, te is meglátod, milyen eredményeket érhetsz el. Ezek a gyakorlatok segíthetnek benne:

Napi tarot-olvasás

Ezzel a verzióval “napi kártyaolvasásként” vagy “napi kártyahúzásként” már te is találkozhattál. Azt jelenti, hogy reggel kihúzol egy-egy kártyát, hogy betekintést nyerj az előtted álló napba. Nagyban segít, hogy megfogalmazd az aznapi célod. 

Tarot naplózás

Ha már beiktattad a mindennapjaidba a tarot olvasást, érdemes mindezt naplózni is. Ez hozzájárul ahhoz, hogy mélyebb szinteken gondolkozz, és utólag visszaolvashatod a bejegyzéseidet, hogy lásd honnan, hova jutottál.

Használd a kártyákat önreflexióra

Tegyél fel magadnak olyan kérdéseket, amik lehetővé teszik, hogy mélyebben beleláss magadba. Néha ez kellemetlen érzéseket, emlékeket hozhat a felszínre, melyekkel nehéz szembenézni, de a fejlődés pont erről szól. 

A tarot segítségével megismerhetjük, hogy mely területeinken kell dolgoznunk! Úgyhogy bátran használjuk a kártyákat.

Ha nem vagyunk biztos az olvasásukban, keressünk meg szakértőket a témában. Mi jó szívvel ajánljuk Markó Barbara (Tarot Kollektíva) és Stekler Tamás tartalmait.

Az előző cikkemben írtam arról, mik a tarot kártyát övező általános tévhitek. Ha még bizonytalan vagy a használatában, érdemes azt is elolvasnod.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32