fbpx

Milyen zakótípusok léteznek és mikor érdemes őket viselni?

A zakó és az öltöny egy férfi ruhatárának egyik alapköve, amelyből szerencsére számtalan stílus és változat létezik. Így lehetővé teszik a viselőjének, hogy egyszerre fejezze ki önmagát, miközben nagyszerű megjelenést is adnak. Ebben a cikkben bemutatjuk a leggyakoribb zakótípusokat, és hogy mikor érdemes ezeket viselni.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Fizetett tartalmi együttműködés

Egysoros, avagy single-breasted zakó

Az egysoros zakó az egyik legelterjedtebb és leggyakrabban viselt zakótípus. Ezt, ahogy a neve is mutatja, egy sor gomb és egy hajtóka jellemzi, amelyek általában egymástól távol helyezkednek el. Számtalan színben és szabásban elérhetőek, és különböző alkalmakra lehet őket viselni.

  • Üzleti világ, munkahely: az egysoros zakó elegáns és formális, így tökéletes választás a munkahelyi vagy üzleti találkozókhoz.
  • Esküvők és egyéb események: igazi klasszikus megjelenést kölcsönöz, így egy formális eseményen nem lőhetünk mellé vele, például egy öltöny részeként.

Kétsoros, avagy double-breasted zakó

Egyszerre elegáns és tradicionális. Két sor gomb és két hajtóka jellemzi, amelyek közül legalább egyet általában gombolva hagynak. Ez a zakótípus igazán kifinomult stílust sugároz.

  • Formális, ünnepi események: a kétsoros zakóban biztos lehetsz, hogy igazán klasszikus és elegáns lesz a megjelenésed. Ezért is ajánlott minden formális alkalomra.
  • Üzleti alkalmak és rendezvények: ha részt veszel üzleti találkozón, tárgyaláson vagy konferencián, a kétsoros zakó komoly és professzionális megjelenést biztosít. Kombinálható klasszikus fehér inggel, nyakkendővel.

Sportzakó

A sportzakó egy sokkal könnyedebb, lazább szabású darab, ami általában megmutatkozik az anyagában is. Ráadásul akadnak mintás változatok is, ebből adódóan ez inkább az informális eseményekre való.

  • Casual üzleti találkozók: ha a munkahelyi dresszkód lazább és informálisabb, ez a ruhadarab ideális választás lehet, hiszen kényelmes és stílusos is.
  • Baráti találkozók és szabadidős tevékenységek: egy közös születésnapi ebédhez, vagy bármilyen kicsit ünnepélyesebb összejövetelhez passzol.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek