fbpx

A szépség alapja: alapozó vásárlási útmutató és tippek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az alapozó az egyik legfontosabb elem a sminkrutinban, hiszen ez adja a tökéletes bőrmegjelenést és a smink alapját. Egy jó, minőségi, minden egyéni igénynek megfelelő termék kiválasztása azonban nem mindig egyszerű feladat. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan érdemes hozzákezdened a válogatáshoz, és hogyan találhatod meg a megfelelő alapozót a bőrtípusodhoz, az alapvető színárnyalatokhoz és a kívánt fedéshez. Azokról a gyakori kihívásokról is lerántjuk a leplet, amik olykor megnehezíthetik a vásárlást, főleg kezdetben.

A bőrtípus megismerése: az alapozó választásának első lépése

  • Száraz bőr: ha száraz a bőröd, célszerű olyan variációt keresned, ami hidratáló összetevőket tartalmaz, így segít a bőr puhításában és simításában.
  • Zsíros Bőr: zsíros bőr esetén mattító, olajmentes formulájú alapozó a legjobb választás.
  • Kombinált Bőr: a kombinált bőrtípushoz olyan kozmetikumot ajánlott választani, amely egyensúlyban tartja a bőr zsíros és száraz részeit.

A bőrszínárnyalatok és az alapozók színe

A bőr alapvető színárnyalataihoz (meleg, semleges, hideg) illő alapozót érdemes kiszemelni. Ez az aprónak tűnő részlet valójában kulcsfontosságú a természetes megjelenés eléréséhez.

Tipp: ha van lehetőséged a személyes próbálgatásra, akkor a csuklód belső részén teszteld a terméket, ez a legrövidebb út, ami a tökéletes színárnyalat megtalálásához vezet.

Fedés: a kiválasztás másik elengedhetetlenül fontos szempontja

Az alapozók különböző fedési szintekkel érhetők el: könnyű, közepes és teljes. Arra a verzióra ildomos voksolni, ami a legjobban megfelel az egyéni elvárásoknak, preferenciáknak, és persze a kívánt megjelenésnek.

Praktikus tanács: könnyű fedésű alapozó ideális a természetes, mindennapi kisugárzáshoz, míg a teljes fedésű alapozó különleges alkalmakra ajánlott.

Kifizetődő taktika tesztelni

A helytelen árnyalat választása vagy a nem megfelelő formulájú alapozó használata gyakori problémák. Megoldás: amikor csak módodban áll, kifizetődő taktika letesztelni a szimpatikus terméket, legalább egyszer személyesen, természetes fényben.

Ennyi az egész?

Igazság szerint ez sem kevés, főleg eleinte, amikor az ember még bizonytalan, hogy merre induljon a termékek dzsungelében. Viszont a kezdeti félelmet pillanatok alatt felválthatja az öröm, ami akkor jelentkezik, amikor az első tökéletes smink elkészül. Megfelelő feltételekkel erre bizonyos, hogy nem kell sokat várni. Mindehhez tény, hogy az alapozó kiválasztása kulcsfontosságú lépés a tökéletes smink elkészítéséhez.

A fenti tippek segítségével könnyedén rátalálhatsz arra a termékre, amely kifogástalanul illeszkedik a bőröd színéhez és típusához, miközben hibátlan alapot biztosít a további sminktermékeknek. A kozmetikum neve egyébként árulkodó, és kicsit sem túlzó. Lévén, ha az alap nem stabil, ha már ezen a szinten inog a „vár”, akkor kis túlzással élve majdnem mindegy, hogy milyen egyéb készítmények követik az alapozást a sorban a végeredmény nem lesz olyan közelítően sem, mint ami a hőn áhított. Ugyanakkor egy kis odafigyeléssel és tudatossággal ez a kellemetlenség teljesen kivédhető.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek