Hozzávalók a tofuhoz (4 adag):
- 400 g tofu
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
- só, bors, fokhagymapor
- olívaolaj vagy növényi zsír a sütéshez
- szezámmag
- újhagyma zöldje
Hozzávalók a szószhoz:
- fél bögrényi (kb 125 ml) narancslé
- 2 evőkanál szójaszósz
- 4 evőkanál agave vagy juharszirup (én mézet tettem bele)
- 1 evőkanál chili (opcionális, én nem tettem bele)
- 1 evőkanál friss gyömbér
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 3 evőkanál víz
Törjük kisebb darabokra a tofut, majd öntsük rá a kukoricakeményítőt, sót, borsot, fokhagymaport (én grillcsirke fűszert is használtam) és keverjük össze. Ezt követően forrósítsuk fel az olajat vagy a zsiradékot, és süssük benne a tofut addig, amíg ropogós nem lesz.
Majd keverjük össze a szósz hozzávalóit, és kezdjük el felmelegíteni egy teflonban. Ha úgy látjuk szépen összeállt, mehet hozzá a sült tofu, főzzük össze, de ne sokáig, mert a szósz akkor nagyon besűrűsödik. Mielőtt tálalnánk, szórjunk rá szezámmagot, és keverjünk hozzá újhagyma zöldjét. Rizzsel kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!
A kiemelt kép csak illusztráció!