Hozzávalók (1 adag)
- 1 kisebb alma
- 1 fél vagy 1 kisebb répa
- 2-3 zellerszár
- 1,5 dl víz
Elkészítés
Aprítógép hiányában én lereszeltem a nagy lyukú reszelőn a hámozott almát és a hámozott répát. Ezt követően nagyon kis darabokra vágtam a zellerszárat, majd egy tálba öntöttem őket, töltöttem hozzá vizet és összeturmixoltam. A kapott ital állagát hígíthatjuk, de akár sűríthetjük a víz mennyiségétől függően.
A zeller gyulladás-, vérnyomás és koleszterinszint csökkentő hatással bír, a sárgarépa magas A-vitamin és béta-karotin tartalommal rendelkezik. Az alma A, B, C vitamint tartalmaz, továbbá ásványi anyagokból is bővelkedik: a benne található kálium, a kalcium, a cink, a fluor, a jód, a szelén segítenek egészségünk megőrzésében, hozzájárulnak a méregtelenítés folyamataihoz.
A turmixot fogyasszuk a nap bármely szakaszában.