Egyik nap, amikor végleg meguntam a mogyoróvaj bámulását a hűtőben, és valami nem túl édes édességre vágytam, megszületett a mogyoróvajas csokitortorta ötlete. Ezt a sütit azoknak való, akik nem kifejezetten édesszájúak, mégis valami desszertet kívánnak. Nézzük a receptet!
Hozzávalók:
egy tábla étcsokoládé,
220 g liszt,
25 g cukrozatlan kakaópor,
1 csipet só,
2 evőkanál porcukor,
150 g vaj,
1 db tojássárgája,
30 ml habtejszín,
7 ek mogyoróvaj,
500 ml tejszín,
2 db nagyobb tojás.
Először összeállítjuk a tésztát: egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, cukrot és a kakaóport, majd hozzá adjuk a vajat és elmorzsoljuk. A tejszínben elkeverjük a tojássárgáját, és a liszthez adjuk, tésztává gyúrjuk. Ezt kb. 30 perc pihenőre betesszük a hűtőbe, majd kinyújtjuk és annyira megsütjük, hogy ne folyjon a teteje.
Jön a krém: Felforraljuk a tejszínt, abban megolvasztjuk az étcsokit, majd folyamatos keverés mellett, hozzá adjuk a tojásokat.
A langyos tésztára rákenjük a mogyoróvajat, végül pedig a csokis szószt, és összesütjük kb. 20 perc alatt.
Ha kihűlt, nincs más dolgunk, mint befalni az egészet. Jó étvágyat!