Egy időben erősen kísérleteztem, hogy hogyan tudnám a kedvenc ételeimet, mint például a hamburgert kicsit kevésbé szénhidrátdússá varázsolni. Ezekből lettek aztán a szétesett húspogácsák, és a kőkemény bucik. Aztán egyszer csak sikerült egy igazán elfogadható zablisztes és csirkehúsos változatot találnom, amit bátran ajánlok másoknak is.
Buci (8 db):
Hozzávalók:
17 dkg zabliszt
5 dkg finomliszt
50 g joghurt
20 g olaj
ízlés szerint só
1 ek cukor
1 dl langyos tej
1 tojás sárgája a kenéshez
szárazélesztő
Én szárazélesztőt használtam, így miután a száraz dolgokat összekevertem adtam hozzá a joghurtot, olajat, tejet és puha tésztává gyúrtam. Közel fél órát hagytam pihenni és dagadni a tésztát, majd kis bucikat formáltam, amelyeket szintén letakarva hagytam pihenni olyan 10 percet. Majd ezeknek megkentem a tetejét a tojás sárgájával. Aztán olyan 20-25 perc alatt, 180 fokon szépen kisültek a kis mini zsemlék.
Husi:
1 kg csirkemellet natúr lesütöttem, majd jobb híján kézi botmixerrel ledaráltam, ha van lehetőség, akkor a hentesnél elég ledaráltatni ezt a mennyiséget előre.
Sóval, borssal, hagymával, fokhagymával, chilivel és egy kis ketchuppal ízesítettem, zsemlemorzsával megszórva pedig kis húspogácsává gyúrtam őket, aztán jöhetett a sütés.
Nekem ez a mennyiség nyolc kis bucira volt elég, húspogácsából több lett, de nem mertem elsőre nagyobb adaggal próbálkozni, hátha rajtam marad, bár utólag már ettől nem félek, mert összességében sikeres első házi hamburger próbálkozás volt.