Hozzávalók
tészta:
10 dkg vaj
10 evőkanál víz
10 dkg 0-as grízes liszt
4 tojás
krém:
5 db tojás
10 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
3 dl tejszín
Elkészítése
A tésztához fogjuk a 10 deka vajat és 10 evőkanál vízzel felforraljuk. Ha már forr, adjuk hozzá a lisztet, kevergessük, amíg sűrű nem lesz. Ezt követően vegyük le a tűzről, és egyenként tegyük bele a tojásokat. Sütőlemezre vagy tepsire halmozzunk kis, pingpong labda nagyságú tésztákat, majd tegyük be a forró sütőbe, olyan 180 fokon. Fontos, hogy ezt követően 10 percig semmiképp se nyissuk ki a sütő ajtaját, különben összeesnek a kis fánkok. Ha már szép sárgára sültek, akkor kivehetjük őket, majd ha kihűltek, akkor vágjuk le a fánkok kalapját, hogy legyen helye a tölteléknek.
A krém elkészítéséhez vízgőz felett kell felvernünk a tojásfehérjéket a cukor nagyjából háromnegyedével. Ezután a lisztet a tojások sárgájával és egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet pedig a vaníliás cukorral forraljuk fel, majd tegyük bele a kikevert tojássárgáját és főzzük fel, amíg sűrű nem lesz. Majd végül szépen lassan adagolva hozzáadjuk a tojásfehérjés habot.
A tejszínt közben keményre verjük. Tálaláshoz pedig először a vaníliás krémmel töltjük meg a fánkot, erre jön a tejszínes hab és végül a kis levágott fánk teteje.