Hozzávalók 2 adaghoz
2 nagyobb édesburgonya
3 fokhagymagerezd
220 g csirkemellfilé
só és bors ízlés szerint
1 tk olívaolaj
ceruzabab (kb 125 g)
Elkészítése
Első lepésként hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra az édesburgonyát, majd enyhén sós vízben főzzük őket puhára körülbelül 10-15 percig. A csirkéket mossuk meg, ez után jól klopfoljuk ki mind a két oldalukat, ezután sózzuk és borsozzuk őket. Az olívaolajba nyomott fokhagymákon süssük meg őket, oldalanként 2-3 percig. A lényeg, hogy ne süssük túl, de ne is legyen nyers a hús, én villával ellenőrizgettem az állapotát. Ha kész, ugyanebben a serpenyőben már további hozzáadott olaj nélkül kissé pirítsuk meg a ceruzababot. Az édesburgonyát krumplinyomóval pürésítsük, és sóval, borssal, esetleg kis fokhagymával ízesítsük. Jó étvágyat!