Hozzávalók 2 adag
1 alma
350 g áfonya (lehet fagyasztott is)
1 tk fahéj
1 tk citromlé
750 ml víz
6 g kukoricakeményítő
2 evőkanál méz
egy csipet só
20 ml író
Elkészítése
Elsőként vágjuk négyfelé az almát, vegyük ki a magházat, majd vágjuk még kisebb darabokra. Adjuk hozzá az áfonyát, a fahéjat és a citromlevet, keverjük össze, végül öntsük hozzá a vizet is. Ezt forraljuk össze, időnként kevergessük. Közben a kukoricakeményítőt keverjük el egy nagyon pici vízzel, és ezt is adjuk hozzá az áfonyás léhez. Ahogy felforrt, vegyük kisebb lángra a tűzhelyet és keverjük bele a mézet és a sót. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel pürésítsük. Legvégül jöhet az író, amivel jó alaposan keverjük el. Hűtőhidegen az igazi! Jó étvágyat!