Hozzávalók 2 főre
- 15 dkg búzadara
- 15 dkg liszt
- 3 tojás
- 3 dl tej (növényi tejjel is tökéletes, én rizstejjel készítettem)
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- olaj
- lekvár vagy porcukor a tálaláshoz
Elkészítés
A búzadarát, a lisztet, a tejet, a cukrot és a sót egy tálban összekeverjük, majd állni hagyjuk legalább egy órára, de ha tehetjük, több órára is, hogy a dara jól megduzzadjon. Ezt követően válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját tegyük hozzá a tésztához, majd verjük fel a fehérjét, és azt is keverjük bele. Öntsük forró olajba a masszát, várjunk egy kicsit vele, hogy az alja megpiruljon. Aztán kezdjük el kevergetni, hogy jó morzsás legyen. Tálaljuk porcukorral vagy lekvárral. Ha nem főételként, hanem desszertként fogyasztjuk a császármorzsát, ennek a mennyiségnek a fele is elég. Jó étvágyat és nosztalgiázást hozzá!
A kiemelt kép illusztráció.