fbpx

5 gyógytea 5 jellegzetes panaszra – a Füvesembertől válogattunk

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Teával megnyugodni és lassulni jó, sőt egy lélekfeltöltő beszélgetés elengedhetetlen kelléke is lehet egyben. Legyen az egy hűsítő jeges gyümölcstea nyáron a szabadban, vagy egy forró, nyugtató gyógytea télen bekuckózva. De sokan teázunk étrendkiegészítésként is, hiszen rengeteg jótékony hatással bírnak. Mi főképp Gyuri bácsi, a Füvesember teáinak vagyunk a hívei, ezért az ő termékpalettájáról válogattunk azok közül, amik sokszor igazán életmentők tudnak lenni egy csésze tea formájában!

Álmatlan éjszakák

Könnyen eluralkodnak esténként rajtunk gondolataink, amik miatt sokszor nem tudunk mélyen, nyugtatóan aludni. Ha pedig már huzamosabb ideje alvászavarok gyötörnek minket, úgy ezzel arányosan romlik a jókedvünk, teljesítőképességünk. Ezzel pedig semmi mást nem idézünk elő, csak egy ördögi kört, amiben alvás helyett elégedetlenségünkkel nyomasztjuk magunkat. Ilyen esetekre ajánljuk Gyuri bácsi Macskagyökeres teakeverékét. Ez a keverék többek között olyan nyugtató gyógynövényekből áll, mint például a macskagyökér, a citromfűlevél, és a fekete ribizlilevél. Lefekvés előtt fél órával ajánlatos a fogyasztása, de egyéb altató vagy nyugtatószerek mellet nem fogyasztható!

Napközbeni nyugtalanság

A koronavírus miatt kialakult helyzetben, ami igen jelentős változásokat hozott az életünkbe, könnyen válunk napközben is stresszesebbé, nyugtalanabbá. Sőt, egy ilyen időszak a munkahelyi és magánéleti problémákat is fokozhatja. Ez a helyzet megköveteli, hogy többet pihenjünk és foglalkozzunk magunkkal. Jó társaságunk lehet a Füvesember citromfűlevél gyógyteáját, ami kitűnő idegerősítő és nyugtató hatású. Ezt a féle teát korlátlan ideig és mennyiségben lehet fogyasztani.

Migrénes fejfájás

A migrén gyakran személyre szabottan jelentkezik tekintve annak erősségét és okát is. Mi általában frontok hatására tapasztaljuk, amiből sajnos az utóbbi időben egyre több köszönt be. Van, mikor csak az alvás segít, de hosszútávon az őszi margitvirágos teakeverék is a segítségünkre lehet. Az őszi margitvirág tágítja az ereket és nyugtat. Azonnali csillapító hatása nincs, viszont ha rendszeresen fogyasztod, megelőzheted vele a migrén kialakulását. De ehhez elengedhetetlen, hogy legalább fél évig, heti 2-3 csészével fogyasztd.

gyógytea
Menstruációs panaszok

Ahogyan a migrén, úgy a menstruáció előtti és közbeni panaszok is egyénfüggőek. Sokat számít a helyzet javításában a mozgás és a több folyadék fogyasztása. De vannak periódusok, amikor előfordul, hogy a menstruációs fájdalmak miatt még az ágyból sem tudunk felkelni. Ahogyan a migrén megelőzésében, úgy a menstruációs panaszok esetében sem egy adag tea lesz a megoldás. Fájdalmas menstruáció esetén ajánlatos cickafarkfüves teakeveréket inni, a menzesz előtt 4-5 napon át, közben pedig napi 1-2 csészével. Emellett pedig a görcsöldó hatású erdei málnalevél is fogyasztható napi 1-2 csészével.

Allergia

A tavasz beköszöntével sokan küszködnek az allergiával, aminek tünetei sokszor igazán kényelmetlenné tudják tenni a mindennapokat. Hogy az allergiából meggyógyuljunk szintén fontos, hogy immunrendszerünk működését hosszútávra jól behangoljuk. Por-, pollen- vagy állatszőrallergia esetén a lándzsás útifüves teakeverék nyújt segítséget. Ez a tea egész évben fogyasztható, szünet nélkül. Érdemes már jóval az allergiaszezon előtt fogyasztani, hogy felkészülve nézzünk szembe a pollenekkel.

De fontos megemlíteni, hogy a kiegyensúlyozott élet elengedhetetlen hozzátartozója a helyes táplálkozás, mozgás és a pihenés is! Viszont egy bögre tea sokszor jó megoldás arra, hogy felismerjük, és segítségével helyre billentsük magunkban azt, ami okot ad fájdalmainkra.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32