fbpx

Száguldó cirkusz – avagy Formula-1 a koronavírus idején

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A vírus nem csak az emberek mindennapjait, de a Formula-1 versenynaptárát is nagyban felforgatta. Az idény eddigi futamait elhalasztották, és a mai napig folyamatosan csúsztatják az év első megmérettetésének helyszínét és időpontját, bízva abban, hogy hamarosan valamilyen formában újra zöld lámpát kaphat a világ egyik legköltségesebb sportja.  A rajongóknak azonban azóta sem kell teljes mértékben nélkülözniük a versenysport királykategóriáját, hiszen az online tér és a megoldások tárháza végtelen.

Új lehetőség az e-sport világában a Formula-1 rajongóknak

Bizony, ha az e-sportra és azon belül is a szimulátorozásra gondolunk, sokaknak fiatal kocka srácok jutnak eszükbe, gépeik elé ragadva: sokan vonják kétségbe a virtuális csaták létjogosultságát. Persze, ez a kép ma már közel sem teljes így.  Főleg most, amikor nincs lehetőség valós versenyek megrendezésére, hirtelen felértékelődött a virtuális alternatíva lehetősége a Formula -1 világában is.

A szervezők meglátták ebben a potenciált, így a résztvevők a hivatalos Formula-1 játék használatával vehetnek részt az eredetileg tervezett versenyhétvégék online megmérettetésein. Az olyan ifjú F1 szupersztárok mellett, mint Charles Leclerc és Alexander Albon, nem csak az autóversenyzés világából ismert hírességek vagy e-sportólok színesítik a résztvevők névsorát. Így végre láthatjuk, hogy attól, hogy valaki a valóságban a Forma-1 dobogóját ostromolja, közel sem biztos, hogy itt is esélyes a győzelemre. Persze ez visszafelé is igaz. Az ötlet annyira népszerű lett, hogy például itthon, az M4-en követhetjük a versenyeket, a kommentátori székekben továbbra is Wéber Gábor és Michelisz Norbert közvetítenek.

Formula1

Ezek a versenyek azért még olyan jellegű izgalmakat nem tartogatnak, mintha valódi tétjük lenne.. Nincsenek súlyos ütközések, de még a kipördülés sem rejt magában bármilyen nemű rizikót. Azonban pont ezért sok, idáig megfontolt pilóta is elengedi olykor magát, ami sokszor valóban izzasztó vagy vicces pillanatokat szül.

A másik érdekes része a szimulátorversenyeknek, -amelyekre a kommentátorok is kitértek már- az az, hogy végre verseny közben is láthatjuk a pilóták arcát. A mimika, a megfeszült tekintet és izmok; minden, amit eddig a bukósisak és az overál eltakart.

Az biztos, hogy ezzel egy egészen új kapu nyílt ki az e-sport és a szimulátorversenyek, illetve -versenyzők előtt, hiszen azóta sorra indulnak komoly megmérettetések a virtuális térben, különböző platformokon és különböző szoftverekkel, legyen az például a többek által is ismert Gran Turismo. Az izgalmakat tovább fokozza, hogy a versenyeken immár összemérhetjük képességeinket a való életben is remeklő hivatalos autóversenyzőkkel.

Akik viszont mindenképpen élőben szeretnék végig izgulni az F1-es pilóták test-test elleni párharcát, azoknak -úgy tűnik- július 5-ig kell várniuk, ugyanis ekkor tartják meg előzetes tervek szerint az Osztrák Nagydíjat. Akik pedig a hazai versenyt várják, a hungaroringi összecsapásig most augusztus 9. a dátum. Reményeink szerint ehhez az időponthoz tartják magukat, mert 2020 második felétől már egészen eltérő izgalmakat várunk.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32