fbpx

Vásároljunk magyar kistermelőktől! 2.rész – Pest

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Korábbi részünkben felfedeztük fővárosunk budai oldalának kistermelői piacait, most pedig elhoztuk nektek a következő részt. Ezúttal Pestet járjuk körbe, és megosztjuk veletek hol érdemes vásárolni!

Azta Közösségi Kézműves és Barkácsműhely

Zugló kicsi kincse ez a hely, ami egy közösségi tér, mindenféle programmal, elsősorban a kézműves tevékenységek szerelmeseinek. Csütörtökönként termelői piacot tartanak a Zuglói Kenyérközösség vezényletében, a kertben. Igazi hazai roppanós zöldségeket vásárolhatunk Szorgos Gazdától, vagy olyan különlegességeket, mint a diópesztó a Thanyától. Ráadásul a környezetre is gondolnak, az üvegeket visszaváltják, és felhívják a figyelmet arra, hogy aki csak teheti, hozzon magával textil szatyrot, hogy ne használjanak felesleges csomagolóanyagot! Érdemes a termelőktől előre rendelni az oldalon, hogy biztosan megkapjuk, amire vágyunk, mert inkább úgy működik ez a rendszer, mint egy átadópont, de azért az előrendeléseken túl is hoznak valamennyi árut magukkal a gazdák.

Szimplakert háztáji piac

Talán a leghangulatosabb pesti kistermelői piacot a Szimplakertben tartják. Azon túl, hogy rengeteg féle áruval találkozhatunk itt vasárnaponként, még élőzenével is szórakoztatják a vásárlókat. Legutóbb például a Bárterápia akusztikus koncertjét hallhattuk. Mindeközben ihatunk egy kávét is, vagy reggelizhetünk a helyszínen, élvezve a Szimpla amúgy is hangulatos miliőjét.

Palotanegyedi Termelői Piac

A 8. kerületben, a Gyulai Pál utcánál is minden szombat a hazai kistermelőké, ekkor gyűlnek össze ugyanis egy szuper piaci napra már reggel 6 órától. Itt is igen széles a kínálat, olyannyira, hogy még különleges szörpöket, és házi készítésű kozmetikumokat is találunk!

Pancs Gasztroplacc

A 9. kerületben, a Tűzoltó utcában vasárnaponként felpezsdül az élet. A Pancs piacán szintén élőzene kíséretében válogathatunk ezernyi színes termék közül. A szokásos zöldség-gyümölcs-sajt-hússtandokon kívül itt kézműves söröket, borokat, kávékülönlegességeket is találunk, nem beszélve a friss erdei gombákról! Igazi élmény ellátogatni ide, akár egy lusta késői reggelit is elfogyaszthatunk, miközben a sürgölődő árusokat nézzük. Aki pedig jobban szeret online rendelni, az a Pancs honlapján ezt is megteheti!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör