fbpx

Idén nyáron fedezzük fel Ausztriát!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az időjárás még csak most kezd hasonlítani ahhoz, amit az évszaktól elvárnánk. A tengerek vize hideg, és a vírus után kicsit talán mind bátortalanabbul vágunk neki hosszabb utaknak. Ezért hoztunk ma nektek négy helyszínt, amik a közelben vannak, mégis külföldön, és megéri bejárni őket!

Ausztriáról sokaknak biztosan inkább a síelés jut eszükbe, mint a nyaralás, pedig rengeteg kincset rejt magában az ország a vízesésektől a meseszép hegyi kilátásig! Kifejezetten olyanokat szedtünk most össze nektek, amik a magyar határhoz viszonylag közel vannak, így akár egy hosszúhétvégére is megéri kiruccanni!

Myrafalle vízesés

Talán eddig a vízesésekről sem Ausztria jutott eszedbe, hanem például a Plitvicei tavak Horvátországban. Sajnos azonban az utóbbi években elképesztő mennyiségű turista látogatott déli szomszédunk látványosságához, ami picit ronthatja az élményt. Ezért javasoljuk, hogy ha ilyen jellegű csodát szeretnél látni, kicsit kevesebb turistával körbe véve, akkor megint csak az osztrák határ fele indulj! Soprontól mindössze egy órára található Muggendorf falu mellett, és bécsi erdő régiójához tartozik. A kiránduló területen fahidacskákon közlekedhetünk tavak és források felett, elképesztő környezetben, vízesések mellett. Mivel ez a hely szintén Bécs közelében van, így ott is megszállhatunk, vagy akár Sopronban is.

Ausztria
Krems an der Donau

A Bécstől mindössze egy órára, északon, a Duna partján elhelyezkedő történelmi város a kulturális világörökség része. Igazi osztrák életérzést kaphatunk, ha idelátogatunk: hangulatos kis utcák a belvárosban, tradicionális éttermek és borbárok, körben pedig hegyek-dombok.

Ha Bécsben szállunk meg, a közelség ellenére is érdemes legalább egy napot szánni Krems-re! A környező kirándulóhelyek egyikét ugyanis ajánlatos kipróbálni, mert a dombtetőkről gyönyörű panoráma tárul elénk. Akik pedig kipróbálnák a helység valamelyik borkóstolóját, azoknak javasoljuk, hogy két napra jöjjenek, hogy az ízletes borok után ne kelljen autóba ülni!

Grüner see

Ausztria „zöld tava” egy picikét messzebb helyezkedik el:az ország közepe felé, Soprontól még két óra távolságra, de ez ne tartson vissza, mert kihagyhatatlan élmény! Tragöß városánál, a Hochschwab hegy lábánál fekszik ez a természeti kincs, ahol a kristálytiszta víztől, a havas hegycsúcsokon át, a zöldellő fenyvesekig mindent megtalálunk.

Ezt a környéket tartják egyébként – jogosan – Ausztria egyik legszebb kirándulóhelyének. Ebből fakadóan azonban kezdenek egyre többen ellátogatni ide, ezért ha esetleg zavar a kirándulók sokasága, akkor a környező két kisebb tavat is megnézheted, amik hasonló szépséggel rendelkeznek.

Ausztria
Semmering

Ez a név a síelők számára biztosan ismerősen cseng, hiszen megannyi remek pályát találhatunk itt, nem is olyan messze a magyar határtól. Van azonban egy másik, rendkívül érdekes élmény, aminek részesei lehetünk itt, ez pedig a történelmi vasút, amiről nekem az Orient expressz jut eszembe, na nem a rajta történt gyilkosság miatt, hanem mert hasonlóan elképesztő tájakon visz át a semmeringi vonat is, mint a híresebb társa. Egészen pontosan 14 alagúton, 16 viadukton, és több mint száz hídon robog át. Első sínpárjait pedig az 1800-as évek közepén rakták le. Elképesztő élmény lehet utazni rajta. Persze kirándulni is megéri eljönni a környékre, mert a páratlan panorámát úgy is megcsodálhatjuk!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
lengyelországban