fbpx

Ha elakadtál a műanyagmentes július kihívásban

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Pont a felénél járunk a műanyagmentes júliusnak. Ilyenkor általában vagy nagyon lelkesek vagyunk, hogy milyen könnyen vettük a kihívás akadályait, vagy épp elküldenénk a francba a két héttel ezelőtti énünket, amiért belevágott ebbe. Akárhogy is legyen, a segítség mindig jól jön! Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a blogokat, amik követése lelkesíthet a folyamatban.

Kump Edina – hulladékmentes.hu

Edina talán a legismertebb és legelhivatottabb a hazai zero waste életmód képviselői közül. Nem csak blogot vezet a témában és megoszt veled minden hasznos információt hírleveleken keresztül, hanem egy 30 napos kihívást is tartogat a számodra, melynek keretein belül is műanyag- és hulladékmentessé válhatsz! Ezt Edina lépésről lépésre építette fel, így akár kezdő, akár haladó műanyagmentes szinten is belevághatsz.

Ráadásul a hulladekmentes.hu webshopban minden eszközt megtalálsz, amire csak szükséged lehet ebben az időszakban!

Vászonzsákoslány

Antal Éváról, vagyis a Vászonzsákoslányról már egy korábbi cikkünkben is szó esett. Évi Youtube csatornáját azoknak ajánlom, akik hozzá hasonlóan most töltik 20-as éveiket a fővárosban. Rengeteg tippet és ötletet oszt meg velünk a mindennapi hulladékmentességről. Az idő során pedig már nem csak a műanyagot hagyta el, de az állati eredetű ételeket is! Kövesd őt instagramon, ahol találsz vegán recepteket és olyan DIY ötleteteket, mint például házi tisztítószerek elkészítése.

műanyagmentes

Hozzám az ő tevékenysége azért áll nagyon közel, mert Évi ugyanúgy vállalja esetleges botlásait is, mint a tökéletesen beépített környezetbarát megoldásait. Mindig kommunikálja, hogy az ő célja a Föld megóvása, de vannak helyzetek, amikor fóliába csomagolt vegán virslit vesz, ami teljesen rendben van. A célja az arany középút megtalálása és annak kommunikálása. 

Háztartásom hulladék nélkül

Tóth Andi három gyerekes családanya, aki nem fél őszintének lenni. Édesanyaként a sok elért eredménye mellett mer beszélni esetleges buktatóiról sem. Blogposztjai és Youtube videói abban segítenek, hogy mit tehetsz a környezetért, hogyan csökkentsd a hulladékot és hogyan tűzz ki és érj el zero waste célokat. Andi rengeteget kísérletezik, és ezeknek helyet is ad a csatornáján, legyen szó konyhai, fürdőszobai, kerti vagy gyereknevelési, esetleg állattartási témákról.

Talpalatnyi történetek

Kocsis Dóra és Németh Edvárd blogja utazóblognak indult. De nem sokkal később realizálták, hogy sajnos az utazás egészen sok hulladékkal, és sok esetben feleslegek cipelésével jár. Ezt követően Youtube videóik témája a zero waste és az etikus utazás lett. Dóri és Edvárd nem képzett videósok, viszont éppen emiatt annyira életszagú a csatornájuk! Ezen kívül pedig blogjukban is hangot adnak a témával kapcsolatos gondolataiknak. Olvashattok tőlük környezetbarát tippekről, tanácsokról és persze utazásról, élménybeszámolókról.  

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek