fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Esős, bekuckózós napokon az egyik kedvenc ételem a curry. Ami azért is szuper választás, mert szinte bármilyen zöldséget teszünk bele, finom lesz, így ez egy tipikus ’amit éppen otthon találok, azt beledobom’ étel, de azért én adok egy kis útmutatást, hogyan készül az én változatom.

Hozzávalók 4 főre:

1 nagy fej vöröshagyma
180 g tofu (a kiszerelés ekkora volt, de ennél nagyobb is tökéletes)
1 nagyobb cukkini
1 kaliforniai paprika
1 közepes méretű paradicsom
300 g brokkoli
400 ml konzerves kókusztej (a sűrűsége miatt mindenképpen a konzerves verziót ajánlom)
só, bors, curry fűszerkeverék
2 evőkanál olaj (ízlés szerint bármilyen)
szójaszósz és chili pehely opcionálisan
köretnek rizs, akármelyik jó hozzá, nekem a jázmin a kedvencem, ebből kb. 450 g szükséges

Elkészítés:

Javaslom, hogy a rizst tegyük fel először, mert amíg az fő, addig pont elkészülünk a curryvel is.

A vöröshagymát szeleteljük fel, majd olajon pirítsuk a tofuval együtt, amit felkockázhatunk, vagy bármilyen más formában is rátehetjük.

A brokkolit, ha frissen vesszük, akkor nagyjából a tofuval egy időben, kisebb rózsákra bontva rakjuk a serpenyőbe. Ha fagyasztott verziót választunk, akkor viszont ráér a cukkini után hozzáadni.

A cukkinit vágjuk szeletekre, én úgy szoktam, hogy hosszában félbevágom, és utána félköröket szelek belőle. Ezt akkor tegyük a többihez, ha a tofu már kissé megpirult. A paradicsomot is ekkor tegyük hozzá, szeletekre, vagy negyedekre vágva. A forma igazából mindegy, teljesen szét is főhet, mert csak az íze miatt használjuk ebben a receptben.

Ízlés szerint ekkor adjuk hozzá a sót és a borsot.

A kaliforniai paprika az utolsó a sorban, mert annak kell a legkevesebb idő, hogy megfőjön, és én személy szerint jobban szeretem, ha a zöldségek egy picit roppanósak maradnak. Vágjuk kockákra a paprikát, és mikor már a cukkini is kezd kicsit puhulni, akkor tegyük a keverékünkhöz.

Ezután jöhet a kókusztej, amit érdemes felrázni, vagy bontás után még a konzervdobozban jól összekeverni, mert sokszor szétválik a zsíros része a kókuszvíztől. Ha összekevertük, öntsük a serpenyőbe és jól forgassuk át a zöldség keveréket.

Ekkor adjuk hozzá a curryt, amit én két teáskanálnyi mennyiségben tettem, de ha valaki fűszeresebben szereti, ne fogja vissza magát! Ilyenkor kóstolgatni kell, mert a kókusztejnek intenzív íze van, kissé édeskés, ezért én néhány löttyintésnyi szójaszósszal szoktam ellensúlyozni. Illetve mivel imádom a csípős ízeket, ezért egy kis chili pelyhet is ráhintek, de ez természetesen elhagyható!

Összeforraljuk az egészet, és ha minden megpuhult, akkor készen is vagyunk! Eddigre nagyjából a rizs is elkészült, így nem marad más, mint tálalni, és mind megenni! Jó étvágyat hozzá!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör