fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Amióta aranykorát éli a Netflix, az HBO GO és társai, azóta ha lehet, még népszerűbb a sorozatfilmek műfaja. Mi most összeválogattunk pár szerintünk nagyon jó sorozatot, amiket érdemes betárazni az esős napokra vagy amikor kedvetek támad egy kis kanapén punnyadáshoz.

  1. Eltűnők a sötétben

Nemrég fejeztem be ezt az HBO GO-n látható krimi sorozatot, ami egy valós gyilkosságokat felgöngyölítő „csináld magad nyomozó” újságíró,  Michelle tragikus kimenetelű életét, nyomozását és persze magát a borzalmas esetet is bemutatja. Már írtunk róla mi is, hogy valamiért a nőket még mélyebben be tudják szippantani ezek a valós esteken alapuló filmek, dokumentumfilmek és sorozatok. Michelle McNamara pont egy ilyen hobbi nyomozó volt, aki blogot is indított számos üggyel kapcsolatban. Egy gyilkosságsorozat viszont, ami az 1970-es, 80-as években történt és sokáig megoldatlan maradt, nem hagyta nyugodni. A nyomozásból blog, majd könyv lett és egy véget nem érő hajsza.

sorozat
Eltűnök a sötétben
  1. Last Dance

Erről a sorozatról már írtunk bővebben. A Last Dance az utánozhatatlan Michael Jordan hihetetlen karrierjét mutatja be, annak minden nehézségével. Aki kíváncsi mi zajlik a színfalak mögött és milyen egy igazi élsportoló élete, annak kötelező mű. Én vagyok az élő példa rá, hogy nem csak kosárlabda fanoknak érdekes, én is végig izgultam a részeket.

  1. Ez minden, amit tudok

A sorozat Wally Lamb regénye alapján készült, és bár a könyvadaptációk ritkán sülnek el jól, ez bizony igencsak nagyot szólt. Már aki szereti a lassabb lefolyású, igazi drámákat, ahol minden arcizom rándulásnak jelentése van. A történet egy ikerpárról szól, akik közül az egyik tudathasadásban szenved és üldözésimánia is gyötri. Itt nem is a cselekményszálon van a fő hangsúly, inkább az érzelmek bonyolult rendszerén, és az emberi életet meghatározó sorsfordító döntéseken.

  1. Nagy Katalin-kezdetek

Hogy valami vidámabb sorozatot is ajánljak: a Nagy Katalin egy igazán pörgős és színes sorozat, tele furcsa és néha beteges humorral és páratlan színészi játékkal. Aki történelmihűség párti, az csukja be a szemét, ugyanis ez a sorozat nyomokban tartalmaz csak valóságot. Ez a vicces, néhol mégis komoly kérdéseket feszegető alkotás gyorsan be tud szippantani, még akkor is, ha nem vagy kosztümösfilm párti.

sorozat
Nagy Katalin: kezdetek
  1. Hollywood

Belegondoltatok már abba hogyan készülnek a Hollywood-i sikerfilmek? Honnan indult az álomgyár? És a sikeres színészek mi mindent tesznek, és tettek meg azért, hogy reflektorfénybe kerüljenek? Ez a sorozat az álomgyár fénykorát mutatja be, annak minden árnyoldalával. Fajgyűlölet, szexizmus, homoszexualitás, szex, szerelem és dráma. És a kérdés, vajon tényleg megéri-e?

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32