fbpx

Sztárírók és híres illusztrátorok az őszi PesText fesztiválon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Korábban már esett szó az idei PesText-ről, melynek keretein belül idén már második alkalommal kerül megrendezésre ez a nemzetközi irodalmi fesztivál! A szeptember 22-én kezdődő eseménysorozaton olyan népszerű írók fordulnak meg, mint Borisz Akunyin, Alena Mornstajnova, Łukasz Orbitowski, Catarina Sobral.

Borisz Akunyin grúz származású orosz író, irodalomtörténész és japanológus. Legsikeresebb sorozata a Fandorin nyomozásait elbeszélő többrészes írás. 2019-ben a Szenzár Kiadónál megjelent A tüzes pecsét című elbeszélés-gyűjteményében valódi időutazásra hívja az olvasót a középkori Kijevi Rusz vidékre.

Alena Mornstajnova népszerű cseh író. Hana című regénye a PesText fesztiválra jelenik meg magyar nyelven, a Csirimojó kiadónál. A regény már egy igazi kasszasiker Csehországban, az író 250 000 eladott példányszámmal dicsekedhet. A történet egy család két nőtajgának a sorsát és különleges kapcsolatukat dolgozza fel. Hétköznapi emberek mélyen drámai élettörténete tífuszjárványról és holokausztról, szerelemről és tragédiákról.

Łukasz Orbitowski lengyel író, újságíró a horror, a fantasztikum és az alternatív történelem világából indult és vált egészen a lengyel vidék sötét közelmúltjának hangjává. Egy másik lélek című regénye, egy tizenéves gyilkos fejlődéstörténetéről szól, amit 2016-ban a legrangosabb irodalmi díjakra jelölték. Emellett idén megjelenő Kultusz hátterében a kommunista ’08-as évek el nem ismert, de tömegeket megmozgató Mária-jelenéseit látjuk.

pestext
Fotó: PesText Fesztivál

Catarina Sobral portugál illusztrátor és író. Többféle vizuális technikával alkot, kétdimenziós grafikai munkáiban van jelen a felületek és minták gazdag játéka. Magyarul is megjelent Az én nagyapám című könyve, ami elnyerte a 2014 évi Bolognai Gyerekkönyv Fesztivál illusztrációs nagydíját. A PesText fesztiválra új könyve érkezik magyarul a Vivandra gondozásában.  

További fellépőkről, előadókról és programokról a Pestext fesztivál honlapján itt olvashattok.

Ezen kívül a PesText csapat pedig már második évben hirdetett írói pályázatot, aminek a közönségszavazása is lezárult. Az idei hívószó a RESET volt. A szakmai zsűri által díjazott Abafáy-Deák Csillag, a Csillagharcos című prózája itt olvasható, a közönség 222 szavazata által nyertes Miklya Luzsányi Mónika pályaműve, a Cafka pedig itt elérhető. 

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32