fbpx

Mit olvass: pszichológiai témájú könyvek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Érdekel a lélek? Szeretnél többet tudni magadról, a miértekről? Összegyűjtöttünk pár nagyszerű pszichológiai témájú könyvet, olyan népszerű íróktól, szakemberektől, akik érthetően írnak a lélek útvesztőiről.

  1. Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors

Nem először hozzuk fel ezt a könyvet és lehet nem is utoljára. Ugyanis csodásan magyarázza el, élő példákon keresztül a tarnszgenerációs szemléletet. Bemutatja, hogy az elakadásaink, problémáink sokszor mélyebben gyökereznek, mint mi hisszük. Lehet szó egy dédmama titkolt vetéléséről vagy egy nagypapa háborús traumájáról: ezek belénk ivódnak, és lehet, hogy éppen mi leszünk az a generáció, amelynél kiütközik ez a probléma.

  1. Dr. Máté Gábor: A test lázadása

Ennek a csodás magyar szakembernek, aki azóta világhírű terapeuta lett, szinte minden könyve kötelező olvasmánynak tekinthető. Nagyon hasonló gondolatmeneten keresztül vezet minket az író, mint az Örökölt sors. Ugyanis azt mondja, minden betegség, legyen az rák, vagy akár szenvedélybetegség, az valamilyen fel nem dolgozott gyerekkori traumában gyökerezik. Saját példákon, tudományos kutatásokon keresztül mutatja be, hogyan befolyásolják ezek a negatív élmények a stresszre adott reakciókat. Ha meg akarjuk találni a megoldást, kénytelenek vagyunk a mélyre ásni.

  1. Paul Ch. Donders: Reziliencia

Talán nincs is olyan ember, aki ne találkozott volna a „burn out”, vagyis a kiégés érzésével, vagy legalább a fogalommal. Korunk egyik legismertebb tünete a túlhajszoltság, a stressz. Ebben a könyvben ezeknek oldására találunk hasznos gyakorlatokat, megoldásokat. Segítségével képesek leszünk újra értelmezni a mindennapokat, átprogramozni magunkat, ha úgy tetszik, egy tartalmasabb és teljesebb élet megélésére.

  1. Feldmár András: Őszinteség

Az írót talán senkinek sem kell bemutatni, méltán híres és elismert. 2019-ben megjelent könyvében arról ír, hogy minden párbeszéd alapja az őszinteség. A valódi „mi” élményhez, szükség van a tabuk nélküli és nyílt kommunikációhoz, minden álca nélkül.  Olyan kérdéseket feszeget, mint például, hogy mennyire kockázatos az őszinteség, mikor illik tapintatosnak lenni, illetve egyáltalán honnan tudjuk, mi az igazság?

  1. Viktor E. Frankl: Az élet értelme

Jó kis cím, hiszen mindenki erre keresi a választ. Miért is vagyunk mi a Földön?  Az író épphogy túlélte a második világháborút, a koncentrációs táborból szinte egyből Bécsbe ment, hogy bemutassa legújabb terápiás módszerét: a logoterápiát. Ennek központjában az élet alapvető értékei vannak. Ugyanis megfigyelte, hogy azok a rabok élték túl nagyobb számban a borzalmakat, akik még találtak bármi értelmet az életükben. Az élet ugyanis számos szituációba sodorhat minket, az, hogy mi ezeket hogyan kezeljük, hogyan gondolunk rájuk az a mi döntésünk. Ha pedig rájövünk a döntés szabadságára, akkor közelebb kerülhetünk az élet értelméhez is.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32