fbpx

Egyszerű csináld-magad jelmezek gyerekeknek Halloweenre

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Már csak egy hét van Halloweenig, és ha a te gyereked is pont annyira meg van veszve ezért az ünnepért, mint én általános iskolás koromban, akkor az itt felsorolt jelmezötletek biztos, hogy tetszeni fognak neki! Olyan gyűjtést hoztam, amihez nem szükséges vagyonokat elkölteni, és könnyen, akár a gyerekek segítségével is elkészíthetőek.

Válogathattok állatok vagy kitalált karakterek közül, amikhez akár elég egy fekete ruha és ügyesen megrajzolt smink is. Például egy piros rúzs segítségével már könnyen lehetünk vámpírok, de arcfestéket – akár konkrétan halloweeni témájút – bármelyik hobbiboltban, művészellátóban találhatunk.

Szellem

Az egyik igazi klasszikus Halloween jelmez minden bizonnyal a szellem, ami sose megy ki a divatból! Ehhez keressünk egy már rég nem használt lepedőt, ollót és filceket. Vágjuk ki a szemeknél, a többi részt pedig dekoráljuk kedvünk szerint. Elég lehet csak a száját megrajzolni, de akár kedvünkre díszíthetjük az egész lepedőt, ijesztőbbnél ijesztőbb motívumokkal.

jelmez
Múmia

Ez egy kicsit kevésbé kényelmes jelmez, viszont annál szórakoztatóbb! Szedjük össze a házban található összes fehér fáslit, és kezdjük el a végtagoktól elkezdve a törzsig befáslizni a múmiánkat! Alá vegyünk fel fehér, fekete vagy esetleg halványzöld öltözéket. Jó megoldás még, ha szintén régi, már nem használt lepedőnek vagy fehér pólónak esünk neki és vágjuk cafatokra, és a képekhez hasonlóan azzal bugyoláljuk be a gyerkőcök végtagjait:

jelmez
Forrás: Pinterest
Boszorkány

A boszorkányok kellékei a fekete hosszú szoknya, seprű, bibircsók és a kalap! A kalaphoz nem kell más, csak fekete karton, a leírást hozzá pedig itt találod. De akár készíthetjük régi szoknyabélésből is, amihez útmutatót itt olvashatsz. A többi kellék, mint például a seprű, minden háztartásban megtalálható. Bibircsókot pedig könnyen rajzolhatunk egy szemceruza segítségével az orra vagy az állra, esetleg ha vettünk zöld arcfestéket, ehhez hasonlóan is eljárhatunk:

jelmez
Forrás: Pinterest
Fekete Macska

Ha páros jelmezötletekre van szükség, akkor a boszorkány mellé szuperül passzol a fekete macska. Keressünk hozzá fekete ruhákat: jöhet a fekete póló, macskanadrág, fekete zokni, amiből készülhetnek a kézre is tappancsok! Alkossunk fekete álarcot, de a szemceruzával megrajzolt bajusz is nagyon hatásos tud lenni. Faroknak használjunk hosszú zoknit, amit kitömhetünk alufóliával, hogy kedvünk szerint formálhassuk. Az alján bújtassunk át fekete cipőfűzőt vagy szalagot, amivel a derékra rögzíthetjük. Füleket pedig egy kis kreativitással akár régi fekete harisnyából is készíthetünk. Akinek pedig van varrógépe ezt az útmutatót is követheti.

jelmez
Denevér

Nekem ez a személyes kedvencem, de ehhez a jelmezhez hatékonyabb, ha van otthon varrógépünk. Bár kézzel is megvarrhatjuk, csak az több időbe fog telni. Amire szükségünk lesz az egy fekete, szürke hősszúujjú, és hozzá ugyanolyan színű anyag, amiből a szárnyakat kivágjuk. Ebben a cikkben szuperül illusztrálják képekkel a varrás menetét, lényegében a hősszúujjú póló ujjának aljára szükséges rávarrnunk az elkészült szárnyakat:

jelmez
Forrás: Pinterest
Csontváz

A csontváz jelmezhez egy fekete és fehér pólóra lesz szükség, előbbiből olyan, amit nem sajnálunk, illetve egy ollóra. Az itt láthatóak szerint vágjuk szét a fekete pólót. Előtte érdemes egy papírra megrajzolni a sablont, ami alapján kivághatjuk a pólón azokat a részeket, amik a csontjainkat imitálnák, és már kész is van a jelmez! De jó megoldás lehet az is, hogy fehér textildíszítő filccel vagy festékkel megrajzoljuk a csontvázunkat fekete zoknin, nadrágon, pólón, és kesztyűn egyaránt. Utóbbihoz viszont mindenképp dukál egy az öltözékhez passzoló smink is!

jelmez
Forrás: Pinterest

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32