Ha valami tápláló, mégis vitamindús ételt szeretnétek készíteni a hideg napokra, amelyből persze nem hiányozhat egy finom vörös bor sem, akkor csak ajánlani tudom ezt a receptet. Könnyű elkészíteni, nagyon finom és biztos, hogy kötelező recept lesz, ha egyszer rákaptok.
Hozzávalók
2 evőkanál olíva olaj
10 db kisebb gomba, de ízlés kérdése
1 db vöröshagyma
3 sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
kis teáskanál rozmaring
kis teáskanál kakukkfű
kis teáskanál bors
só
3 evőkanál paradicsomszósz
2 evőkanál szójaszósz
negyed csésze liszt
háromnegyed csésze vörösbor (száraz)
900 g krumpli
960 ml zöldségleves
2 db babérlevél
Elkészítés
Egy nagyobb edényben kezdjük el melegíteni az olajat majd tegyük rá a felvágott gombát és főzzük amíg össze nem esik. Adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát és főzzük, amíg a hagyma üveges nem lesz. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, a rozmaringot, a kakukkfüvet és a paradicsompürét a szójaszósszal. Olyan 2-3 percig főzzük össze ezeket. Ezt követi a liszt, figyeljünk, hogy csomómentesen adagoljuk a szószhoz, amíg az kicsit össze nem áll. Majd adjuk hozzá a vörösbort, és addig keverjük, amíg elpárolog az alkohol. Ezt követően adjuk hozzá a burgonyát, a zöldséglevest és a babérlevelet és főzzük össze alacsony lángon, olyan 45 percig. Időnként keverjük még és ellenőrizzük a krumpli keménységét, illetve a szósz állagát.
Ha a répa és a krumpli is megpuhult, illetve igazi szószós állagot kaptunk, akkor tálaljuk!