fbpx

Szívet melengető zöldséges egytálétel vörösborral

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ha valami tápláló, mégis vitamindús ételt szeretnétek készíteni a hideg napokra, amelyből persze nem hiányozhat egy finom vörös bor sem, akkor csak ajánlani tudom ezt a receptet. Könnyű elkészíteni, nagyon finom és biztos, hogy kötelező recept lesz, ha egyszer rákaptok.

Hozzávalók

2 evőkanál olíva olaj

10 db kisebb gomba, de ízlés kérdése

1 db vöröshagyma

3 sárgarépa

2 gerezd fokhagyma

kis teáskanál rozmaring

kis teáskanál kakukkfű

kis teáskanál bors

3 evőkanál paradicsomszósz

2 evőkanál szójaszósz

negyed csésze liszt

háromnegyed csésze vörösbor (száraz)

900 g krumpli

960 ml zöldségleves

2 db babérlevél

Elkészítés

Egy nagyobb edényben kezdjük el melegíteni az olajat majd tegyük rá a felvágott gombát és főzzük amíg össze nem esik. Adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát és főzzük, amíg a hagyma üveges nem lesz. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, a rozmaringot, a kakukkfüvet és a paradicsompürét a szójaszósszal. Olyan 2-3 percig főzzük össze ezeket. Ezt követi a liszt, figyeljünk, hogy csomómentesen adagoljuk a szószhoz, amíg az kicsit össze nem áll. Majd adjuk hozzá a vörösbort, és addig keverjük, amíg elpárolog az alkohol. Ezt követően adjuk hozzá a burgonyát, a zöldséglevest és a babérlevelet és főzzük össze alacsony lángon, olyan 45 percig. Időnként keverjük még és ellenőrizzük a krumpli keménységét, illetve a szósz állagát.

Ha a répa és a krumpli is megpuhult, illetve igazi szószós állagot kaptunk, akkor tálaljuk!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör