fbpx

Vegán sütőtökkrémleves, a megunhatatlan őszi klasszikus

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ahogy jön a hűvös idő egyre jobban vágyunk melengető ételekre. Jól esik ilyenkor például egy forró leves, amit egészen gyorsan el lehet készíteni. És ha már ősz, akkor mi más lenne a választásunk, ha nem a sütőtök!

Hozzávalók 4 főre:

egy kisebb sütőtök
2,5 deci növényi tej (zabot javaslom a semleges íze miatt)
egy ujjnyi friss gyömbér
egy csipet só
1 tk cayenne bors
2 tk fahéj
1 kávéskanál fokhagymapor

Elkészítés:

A sütőtököt vágjuk félbe, és a magokat kanalazzuk ki belőle. Helyezzük tepsire a tököt és 180 fokon süssük nagyjából 30 percig. Nem kell, hogy tökéletesen megsüljön, csupán így könnyebb a húsát leválasztani a héjáról, mert az nyers állapotban elég nagy macera tud lenni. (Ha nincsen sütőd, akkor mikróban pár perc alatt szintén elérheted, hogy puhuljon annyit a tök, hogy a héját könnyebb legyen leválasztani.)

Ezután egy lábosba kanalazzuk bele a nagyjából átsült tök húsát, a héjára nincsen szükségünk. Töltsünk hozzá annyi vizet, hogy épp ellepje a tököt, és tegyük hozzá a fűszereket, majd főzzük addig, amíg teljesen puha lesz, fakanállal szétmállasztható.

Ekkor vegyünk elő egy botturmixot és turmixoljuk össze az egészet. Majd öntsük hozzá a növényi tejet. Ha túl sűrűnek érezzük, akkor természetesen ennek mennyiségén változtathatunk. vízzel?

Helyezzük vissza a főzőlapra a levesünket és még pár percig főzzük, közben keverjük jól el benne a növényi tejet. Kóstoljuk meg, hogy az ízek harmóniája megfelel-e számunkra, és ha igen, akkor tálalhatjuk is. Díszítésnek szórhatunk rá pirított tökmagot, amit akár mi is elkészíthetünk, de ha csak meghintjük fahéjjal, chili pehellyel, az is jól mutat.

Jó étvágyat!

Fotó: Tajnay Dorottya

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör