A végeredmény egy azonnal puha, és isteni finom mézeskalács lett, amelyről senki meg nem mondaná, hogy milyen lisztből van és még valamivel egészségesebb is.
Hozzávalók
350 g zabliszt
200 g teljeskiörlésű liszt
30 g vaj vagy kókuszzsír
2 db nagyobb tojás
1 evőkanál fahéj ( de ez ízlés kérdése)
2 teáskanál szódabikarbóna
150 g méz
csipet só
1 evőkanál barnacukor
2 teáskanál gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió vagy mézessütemény fűszerkeverék
Elkészítése
Egy nagyobb tálban először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd ezt követően üssük hozzá a két tojást, adagoljuk hozzá a mézet, és a felolvasztott vajat vagy kókuszzsírt. Ezután kezdjük el jól összedolgozni a tésztát, addig, amíg egy nyújtható állagot nem kapunk. Meglisztezett asztalon vagy erre alkalmas deszkán olyan 1 cm vastagra nyújtsuk és már jöhetnek is a formák. A kiszaggatott sütiket helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és az előmelegített sütőben, 200 fokon olyan 10-20 perc alatt süssük készre. Ha már a mézeskalácsok enyhén barnák mindenképp vegyük ki őket, mert gyorsan oda tudnak kapni. Ezután ha valaki szeretné, megvárhatja, hogy kihűljenek és feldíszítheti őket, a többieknek pedig egyszerűen csak jó étvágyat hozzá!