fbpx
Az első problémakör, amivel saját tapasztalatból is találkoztunk nemrég, az a zsíros folt kiszedése egy ruhadarabból. Egy véletlenül lecsöppent pizzafeltét okozta nálam a bonyodalmat, ami ráadásul az új bézs felsőmön hagyott csúnya foltot. Hiába áztattam és mostam ki újból, amikor megszáradt, csak ott éktelenkedett a kis folt.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Már írtunk az otthon is elkészíthető, és környezetvédő tisztítószerekről, most pedig arról szeretnénk egy sorozatot indítani, hogy mégis milyen házi praktikák léteznek, amelyek se nem drágák, se nem bonyolultak.

Mielőtt fogtam volna magam, hogy újat vásároljak, átgondoltam, milyen lehetőségek vannak, amikkel otthon, olcsón is meg lehet oldani ezt a problémát.

Adott például a mosogatószer, ami ugye arra hivatott, hogy zsírt oldjon. Forró víz segítségével fel kell vinni a foltra, egy darabig rajta hagyni. Ha színes mosogatószert használtunk és az foltot hagyott volna, akkor azt ecettel tudjuk eltüntetni. Ezután nem árt még egyszer kimosni a gépben a ruhát és tádám, volt folt, nincs folt.

De itt nem ér véget a zsírt kiszedő otthoni csodaszerek listája. A másik, szinte mindenre használható házi praktika a sütőpor. Nincs más teendőd, mint a zsíros felületet beszórni sütőporral és egy éjszakára állni hagyni, majd kimosni a ruhát.

Ha kötött anyaggal történik ilyen baleset, akkor elég lehet egy szénsavas ásványvíz is, amit aztán nedvszívó ronggyal kell felitatni a ruháról.

Ha pedig bőr felület becsületén esett folt, méghozzá zsíros, akkor felvert tojásfehérjével vehetjük fel a harcot ellene.

Fontos, hogy főleg ha régebbi foltról beszélünk, akkor bizonyos technikákat akár többször is alkalmazni kell a kívánt hatás elérése érdekében. Illetve minél hamarabb próbáljuk kiszedni a zsíros vagy egyéb szennyeződéseket, mert annál hatékonyabb lesz a tisztítás.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32