fbpx
Te sem szeretnél méregdrága tisztítószereket vásárolni, amelyek ráadásul károsak a környezetre? Szerencsére számos házipraktika létezik, amelyek egyszerűek, gyorsak és még olcsók is.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Cikksorozatunk előző részében a folt egyszerű és házi eltávolítását taglaltuk, most pedig kicsit speciálisabb vonalon mennénk tovább. Ismét saját tapasztalat alapján, most az olajos pecsétek, foltok eltávolítására adnánk pár tippet.

Szódabikarbóna

Ha házi praktikák, akkor szinte biztos, hogy nem maradhat ki a szódabikarbóna, ami egy igazi csodaszer. Ha szeretnénk eltüntetni az olajos ételfoltot a ruhából, nincs más dolgunk, mint egy tálban összekeverni annyi szódabikarbónát és vizet, amelyből egy masszát kapunk. Ezt felvinni az adott területre, jól beledörzsölni, majd hagyjuk így 30 percig, végül mossuk ki a ruhát. Ha makacs, beleszáradt foltról van szó, lehet, hogy többször is el kell ezt végeznünk a kívánt eredmény érdekében.

Hintőpor

Ez egy másik házipraktika, ami nem csak a zsíros hajon és babapopsin segít, de a makacs olajos folton és egyéb szennyeződésen is. Csupán annyit kell tenned, hogy jól beledörzsölöd a foltba és nagyjából 24 órát állni hagyod, végül kimosod az adott ruhadarabot. Itt is fennáll az eshetőség, hogy nem sikerül tökéletesen elsőre, akkor nem árt megismételni a folyamatot.

Sütőpor és keményítő

Mind a kettő anyag tökéletes megoldás arra, hogy felszívja az olajat, eltüntesse a makacs szennyeződést is. A folyamat ugyanaz, mint eddig: pár órára beledörzsöljük az adott anyagba, majd újra kimossuk a ruhát. Ez nem csak olcsó, de környezetbarát megoldás is.

Vasalás

A vasalódeszkára teríts rá egy törölközőt, fontos, hogy ne olyat, amit sajnálnál. Szórd be a felületet szódabikarbónával és tedd rá a szennyezett anyagot a folttal lefelé, majd kezdd el vasalni, hogy a törölköző magába tudja szívni az olajat. Ugyanez a művelet úgyis működik, ha fogunk egy selyempapírt, vagy itatóspapírt és rátesszük a foltos területre, majd a forró vasalóval átmegyünk rajta (a papíron). A hatás ugyanaz ebben az esetben is.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek