fbpx

Te tudod, hogy melyik szín áll a legjobban? – Ezért hasznos a színtanácsadás

Ruhavásárláskor sokszor mérlegeljük, hogy az adott darab hogy áll nekünk. Végig gondoljuk, hogy jól áll-e az alakunkhoz, méretben megfelel, stb. Aztán jönnek a színek. De tudjuk valójában, hogy hozzánk melyik árnyalatok passzolnak? Ebben segít a színtanácsadás.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

„Ez a lila nagyon sápaszt!”, „Ez a zöld szépen kiemeli a szemed.” „Ezt a kéket inkább felejtsd el”. – hány ilyen és ehhez hasonló mondat hagyta el barátaink száját, amikor elhívtuk őket magunkkal vásárolni? És ismerős az a sok kételkedés a próbafülkében, amiatt, hogy a ruha, amit készülünk megvásárolni, valóban illik-e hozzánk?

Johannes Itten négy évszak elmélete szerint az emberek négy csoportba oszthatók bőrük, szemük és a hajuk színe alapján: tavasz, nyár, ősz és tél. A színtanácsadás abban segít nekünk, hogy mi melyik kategóriába tartozunk. Számos teszt kitölthető már online, de hogy ha biztosra szeretnél menni én azt javaslom, keress fel egy hazai színtanácsadót! Minden szakértő szolgáltatásának közös metszéspontja az egyedi vagy csoportos színtanácsadási lehetőség. Ennek keretein belül az elméleti tudnivalók mellett, a gyakorlati módszerek segítségével a tanácsadás végére kirajzolódik, hogy te melyik típus vagy. Ezt pedig úgy érik el, hogy természetes fénynél, lehetőleg smink nélkül, különböző árnyalatú kendőkkel vizsgáljátok meg, hogy melyik árnyalatok passzolnak hozzád. Majd a végén legtöbb esetben kapsz egy plasztikkártyát is a típusod színeiről, amit aztán magaddal hordhatsz, hogy vásárláskor tudj egy kicsit puskázni.

Az eredmény hosszú távon rengeteg helyzetben áll majd a segítségedre. Például abban, hogy nem fogsz olyan ruhát vásárolni, amit aztán soha többé nem veszel fel. Sőt, minden ruha kiemeli majd a tekinteted, a vonásaidat, akár képes lesz fiatalossá is tenni. Ettől határozottan jobban fogod érezni magad a bőrödben, ami hosszú távon magabiztosságot is ad! Továbbá minden ruha, amit megveszel, a kedvenced lesz, pont attól, mert passzol hozzád. És ahogy velünk, úgy a ruhadarabok egymással is harmóniába kerülnek, aminek köszönhetően kevesebb lesz a szekrényedben az olyan ruha, ami nem passzol semmihez.

Hazai Színtanácsadók

Mengyán Eszter

Mengyán Eszter neve ismerős lehet mindazok számára, akik követik a Holyduck blogot. Eszter 2018 óta szín és stílustanácsadó, mellette pedig újságíró. Ő a fenntartható divat hazai képviselője, aki többek között színtanácsadással segít nekünk abban, hogy megváltoztassuk mértéktelen fogyasztásunkat. Online platformjain számos elgondolkodtató információt oszt meg a tudatos ruhavásárlásról.

Molnár Tímea

Molnár Tímea Stílusmentor néven stílustanácsadással, sminkeléssel foglalkozik. De szolgáltatási között szerepel például a testalkatelemzés is. Ezen kívül gardróbrendezés és közös vásárlásban is kérheted a segítségét.

Pirityi Éva

Pirityi Éva szín-és stílustanácsadó, személyi stylist több évtizedes színelmélet oktatói gyakorlattal, és a divatszakmában mély tapasztalattal rendelkezik. Már nem csak színtanácsadásra jelentkezhetsz be hozzá, hanem akár felnőttképzés során elsajátíthatod tőle a színtanácsadó és stylist szakmát.

Szemes Nóra

Szemes Nóra személyi stylistként dolgozik. Nála is különböző szolgáltatásokat vehetünk igénybe a színtanácsadáson kívül, olyanokat, mint a gardróbrendezés vagy a közös vásárlás. Aktuális workshopjairól a honlapon tájékozódhatsz.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek