fbpx

Tonhalas spagetti, ha kevés az idő főzni

Vannak azok a napok, mikor folyamatos a rohanás, vagy egész egyszerűen nincs kedved nagyot alkotni a konyhában. Az ilyen alkalmakra tökéletes ez az egyszerű paradicsomos-tonhalas spagetti recept, hiszen fél órán belül elkészül belőle az ebéd!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók 2 főre

1 natúr konzerv tonhal – a nagyobb 185 grammos változat
1 konzerv darabolt paradicsom
kb. másfél deci sűrített paradicsomlé
1 kisebb lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
opcionálisan 10 szem  natúr (nem töltött) olivabogyó
1 evőkanál olivaolaj
só, bors
fél zacskó spagetti tészta

Elkészítés:

Felszeleteljük a lilahagymát és a fokhagymát, majd a serpenyőbe tesszük az olivaolajjal és a tonhallal. Sózzuk, borsozzuk és pár percig piritjuk, amíg a hagyma kezd üvegessé válni. Eközben felekbe vágjuk az olivabogyókat. Ez ízlés szerint lehet fekete vagy zöld is, de ki is hagyható. Hozzáadjuk a bogyókat is a tonhalas keverékhez, majd átkeverjük, hagyjuk még picit főni és közben feltesszük a spagetti tésztát.

Ha már üveges a hagyma, akkor ráöntjük a paradicsomlevet és a darabolt paradicsomot, átkeverjük, kicsit még utánfűszerezzük ízlés szerint, és aztán hagyjuk, amíg fel nem forr a szósz. Ezután, ha a tészta is megpuhult, már csak a tálalás van hátra. Természetesen, akik szeretik, megszórhatják sajttal a kész ételt, de anélkül is ínycsiklandó! Jó étvágyat!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör