fbpx
A Valentin-nap egy Amerikából átvett ünnep, ami talán az egyik legmegosztóbb itthon. Sokan gondolják, hogy a szerelmet minden nap ünnepelni kell. Mások szerint viszont jó megemlékezni róla egy kijelölt dátumon. Nekik hoztunk ma tippeket, milyen tudatos ajándékkal lephetik meg kedvesüket.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Élményt adni

A legtudatosabb választások egyike, ha nem vásárolunk semmilyen terméket szerelmünknek, hanem minőségi időt ajándékozunk neki. Romantikus vacsorával várni valakit, félretenni minden mást és csakis rá fókuszálni, többet ér bármilyen ajándéknál. Szintén nagyon hangulatos lehet elvinni párunkat egy kilátóba naplementét nézni. Főleg ha még a hó is esik közben, elképesztően szép látványt nyújthat!

Vagy készíthetünk esti téli pikniket is egy hegytetőn, jól beöltözve, forró teával, pokróccal, közben pedig nézhetjük a város fényeit és a csillagos eget. Ha ehhez még saját készítésű finom falatokat is viszünk, akkor hozzáadunk még egy pluszt az élményhez.

Válassz hazait

Ha mindenképpen tárgyi ajándékban gondolkozol Valentin-napra, akkor nézz körül Wertán Sára webshopjában! Sára a környezettudatos életmód híve, számtalan receptje megjelent instagram oldalán ökotisztítószerek elkészítéséről, de több dekorációs ötletet is kaptunk már tőle. Honlapjára saját tervezésű, illetve egyéb magyar alkotók termékeit tölti fel. Találunk köztük párnahuzatot, kerámia edényeket és fából készült dekorációs elemeket is.

Maradandó emlék lehet egy grafika, ami készülhet akár rólunk is. Erre az egyik legszuperebb hazai alkotó Lainey Molnár, aki szívesen megrajzol minket oldalunkon a párunkkal, egy számunkra tetszőleges környezetben. Viszont ha szeretnénk egy nála kisebb rajongó táborral rendelkező művészt választani, akkor csak kattintsunk erre a linkre, hiszen Rami nemrég összeszedte kedvenc grafikusait cikkében, akiknél szintén lehet érdeklődni ajándék ügyben.

Vörös rózsa helyett pedig ajándékozzunk cserepes növényt Valentin-napra, mely szimbolizálhatja szerelmünk tartósságát is. Pár napja írtam nektek egy kisebb listát azokról a magyar vállalkozásokról, amik növényekkel foglalkoznak, bátran szemezgessetek belőlük. Sőt, idő közben megtudtam, hogy egyik kedvenc kávézónk, a Pesti Palánta is megnyitja webshopját február 5-én, úgyhogy mi már tűkön ülve várjuk, milyen csodákat lehet venni tőlük. Nézzetek be hozzájuk is!

Édes élet Valentin-napon

Cukrászmesterekből is bőven akad itthon, akiket támogathatunk rendelésünkkel, így azoknak is találunk ajándékot, akik édesszájúak. Nekem személyes kedvencem Suri Dominika, akitől már volt szerencsém szülinapi tortát rendelni és teljes mértékben elégedett voltam vele. Csodákat alkot, nagyon jó fej, és nem mellesleg finomak is a süteményei! Instagram oldalát itt találjátok. Rajta kívül ajánlom még a Habverő Tortaműhelyet, vagy Ladányi-Balogh Erika workshopját február 13-14-én, ahol magunk is elkészíthetjük Valentin-napi tortánkat, ettől még személyesebbé téve ajándékunkat.

Csináld magad!

Sokan úgy tartják, a legértékesebb ajándék, amit magunk készítünk, mert abban benne van az időnk, energiánk, minden szeretetünk. Ha kreatívak vagyunk, akkor nagy szerencsénk van, mert biztosan eszünkbe jut olyasmi, aminek örülne a szerelmünk, és akár a vacsihoz is alkothatunk valami szuper dekorációt. Ajándékként pedig készíthetünk például albumot közös kirándulásainkról, amit magunk díszítünk ki, és a képeket is beragasztjuk, valamint írunk hozzájuk kis szövegeket.

Az sem kritérium, hogy csak 14-én okozzunk örömöt párunknak! Írhatunk neki kedves üzeneteket, a Valentin-napot megelőző napok mindegyikén. Ezeket kis cédulákra írjuk, majd egy kidíszített befőttes üvegbe helyezzük, és tegyük le valahova, ahol biztosan megtalálja. Vagy a cetliket egyesével is elrejthetjük, mindig máshova. Mehet egy a kabátzsebébe, hogy útközben találja meg, vagy akár a táskájába, hogy a munkanapját dobja fel, stb.

Ezeken kívül pedig kidekorálhatunk egy dobozt és beletehetünk apróságokat, amiknek biztosan örülne. Lehet az a kedvenc csokija, egy apró kis növényke, mellé egy pici kávéscsésze és kávé a kedvenc kávézójából, a lehetőségek tárháza végtelen!

Mindazonáltal ne feledjük, hogy szerelmünk nem az ajándékoktól lesz erős, hanem a törődéstől és odafigyeléstől, ami az ajándék mögött van.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek