fbpx

Ázsiai egytálétel vegán módra

Még sosem kísérleteztem kínai kellel, de egyik nap a húgom hozott nekem egy felet, mert neki sok volt az egész. Így aztán rákényszerültem, na nem mintha bántam volna, kíváncsi is lettem, és megihletett egy jó kis ázsiai fogás elkészítésére.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hozzávalók 2 főre:

½ kínai kel (mivel eléggé összeesik a főzés hatására, ezért az sem baj, ha egy egészet felhasználunk, legalább lesz repetának való is)
1 közepes sárgarépa
180 g tofu
5 db csiperke vagy shitakee gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet bors
1 evőkanál olíva olaj
édes chili szósz ízlés szerint
1.5 evőkanál szójaszósz
1 bögre jázmin rizs (3 decis bögrét szoktam használni) vagy egy csomag rizstészta

Elkészítés:

Szeleteljük fel a hagymát, fokhagymát, és a tofut vágjuk kockákra. Helyezzük ezeket egyszerre egy nagyobb wok serpenyőbe az olíva olajjal, a szójaszósszal, és borsozzuk meg. Időnként átkeverve süssük, amíg a hagyma üveges, a tofu pirult nem lesz.

Eközben szeleteljük fel a kínai kelt, a gombát, és pucoljuk meg a répát. A kelt és a gombát adjuk hozzá a tofuhoz, miután az már kissé megpirult. Keverjük jól össze az egészet, majd reszeljük rá a sárgarépát és megint forgassuk át. Ezután ráönthetjük az édes chili szószt, ehhez azért nem írtam mennyiséget, mert ízlés függő mennyire szeretjük eláztatni az ételt. Én személy szerint szeretem, ha inkább szószos az egész, ezért bőven nyomok rá belőle. Újabb átkeverés után hagyjuk párolódni a zöldségeket.

Ezalatt kezdjük el főzni a rizst vagy a rizstésztát. Én legutóbb rizzsel készítettem, de mindkét verzió tökéletes. A különbség annyi, hogy ha a szószunk elkészült (mikor minden zöldség megpuhult) akkor a tésztát is a wokba önthetjük, és jól átkeverhetjük az egészet, így kapunk egy tökéletes egytálételt. A rizst nem szokás viszont belekeverni, ez esetben helyezzük egy tálba a kívánt mennyiséget belőle, és öntsük nyakon a tofus chili szósszal.

Jó étvágyat!

Pro tipp: ha szereted a szezámmagot, megszórhatod vele az ételt tálaláskor!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör