fbpx

Ezt kaptam a Csendben Nő 2. konferenciájától

Két hétvége, aminek keretét és tartalmát nők adják. A Csendben Nő egy olyan konferenciasorozat, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb nők osztják meg velünk élettörténeteiket, tapasztalataikat, különböző, mindenkit érintő témákból.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Előző cikkemben elolvashatod az első hétvége élményeit. Most pedig szeretnék beszámolni arról, hogy a múlt hétvégi, egyben utolsó előadás sorozattól mit kaptam.

Mányai Adrienn – „Az élet előtt és a halál után, minden kapuban, minden kikötőben (…) – ugyanaz a nő áll

Mányai Adriennt Holdkrónikák néven esetleg ismerheted már. Ahogy az instagram oldal bemutatkozásában is olvashatjuk, a nőiséget, az egészséget, a tudatosságot, a változást és az áramlást képviseli. Az előadása alatt a női archetípusokról, azoknak ciklushoz való kapcsolódásáról hallhattunk. Sorra vettük a ciklus szakaszait, hogy miket erősítenek bennünk, hogy hogyan tudunk kiteljesedni bennük. Majd ezt követte egy nagyon izgalmas önismereti gyakorlat, amit Adrienn OH asszociációs kártyával végzett, amiben a nőiségünket, a ciklusunkhoz való kapcsolódást tártuk fel, szerintem mindenkire nagy hatást gyakorolt.

Weichinger Andrea – Energia kódok

Weichinger Andrea az energia kódok hazai szakértője, emellett légzésterapeuta, jógatanár és édesanya. Gyermekeit háborítatlan körülmények között hozta világra. Nehéz pár sorban összefoglalni az ő üzenetét, mert az első perctől az utolsóig fontos mondatok hangzottak el. Talán ez volt az az előadás, ami alatt a legtöbbet jegyzeteltem. Összességében azt vettük át, hogy az energiatárházunk hogyan épül fel és hogyan tudjuk a torzult energiaáramlást kiigazítani. Ez azért fontos, hiszen életünk 95%-át tudatalatti berögződéseink irányítják. De a finom, folyamatos légzés megengedi, hogy a tudat és a tudatalatti között kinyíljon a csapóajtó. A test ilyenkor pedig kizárólag azt hozza fel, ami megérett arra, hogy feljöjjön. Az előadás végén végeztünk rövid légzőgyakorlatokat is, amivel az elméletben elhangzottakat mutatta be Andrea.

Bársony Rebeka előadása

Bársony Rebeka zalai származású – ezt azért találtam fontosnak megjegyezni, mert én is 🙂 -, 2 gyermek édesanyja, családjával együtt a belvárosi élettől távol, önfenntartó életmódra törekednek. Közel 20 éve gyakorolja az íjászatot, aminek segítségével egyre közelebb került az ősmagyar tudáshoz és hagyományokhoz. A személyes történetein keresztül, még ha csak 1 órára is, de betekinthettünk az életükbe, és ezzel együtt értékeikbe. Engem nagyon lenyűgözött Rebeka hozzáállása gyerekneveléshez. Amit tőle tanultam, az az, hogy „A félelem fél elem, tehát sose lesz egész, viszont az egész kör nélkül sose lesz egészség”.

Kerekasztal beszélgetés – Mester Dóra Djamila, Walter Kata és Fenyvesi Zsófi

A vasárnapi nap témája, testben nő, mint ember volt, és a kerekasztal beszélgetést is erre építették fel. Dóra, Kata és Zsófi is igazán egyedi személyiség, mindhármukhoz lehetett valamiben kapcsolódni egy kicsit. Saját tapasztalataikat osztották meg velünk többek között azokról a helyzetekről, amikor a társadalom szerint férfi szerepekbe bújtak. De szó volt az önismeret fontosságáról is, a határainkról, arról, hogy kinek kell megfelelnünk, ha egyáltalán meg kell. És az egyéni lehetőségekről, amik bizonyos formában mindenki számára adottak, csak hozzáállás kérdése, hogy mit hozunk ki belőlük vagy kezdünk-e velük egyáltalán valamit.

Számomra amit a Csendben Nő szervezői alkottak, az egy igazán hiánypótló esemény, ezért bízom benne, hogy ez még csak a kezdet! Ha beszámolóink felkeltették az érdeklődésedet, akkor a honlapon található támogató jegyek megvásárlásával február 14.-e után visszanézheted az összes előadást.

Borítókép forrása: Csendben Nő

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32