fbpx
Számtalan érdekes, megrázó, vicces és még sorolhatnám milyen női karakterek léteznek a filmek és sorozatok világában (is). Szeretem a sokszor talán megosztó, nem egysíkú női alakokat, akiket néha nem is lehet egyértelműen pozitívan kezelni. Ettől lesznek valóságosak. Jöjjön pár az én kedvenceim közül.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Erin Brokovich

Erin Brokovich – A zűrös természet főszereplője, egy film/sorozat, ami valós történeten alapszik. Azért szeretem leginkább ezt a női karaktert, mert a teljes végletek, és meglepetések jellemzik. Ránézésre egy vonzó, szexi nő, bár nem éppen abból a felső középosztály béli, kifinomult fajtából. Nagy a szája, és őszinte, így nem csoda, hogy egyből kiáll egy ügy mellett, ami sérti az igazságérzetét. Sokszínű, igazi emberi karakter, akire valóban fel lehet nézni nőként és férfiként is.

Celine

A Mielőtt felkel a nap trilógia női főszereplője, akinek végig követhetjük a felnövését és szerelmének alakulását. Eleinte azért szerettem nagyon Celine, a francia fiatal lány karakterét, mert amikor láttam az első filmet, annyi idős voltam, mint nagyjából ő. És borzasztóan irigyeltem. Utazgatni a vonaton, megismerkedni egy vadidegen amerikai pasival, nem csak a felelőtlenség legfelsőbb foka, de elképesztően cool és irigyelni való élmény egy 20-on éves lánynak. Celine okos, vicces, sokszor bosszantó, és az évek során igazán változó karakter. Hogyan lesz a 20-on pár éves álmodozó lányból kissé fáradt családanya, az a filmekből kiderül.

Mrs. Maisel

A Csodálatos Mrs. Maisel nem film, hanem egy sorozat, amit viszont receptre írnék fel mindenkinek. Az 50-es évek Amerikájában játszódik, ahol egy zsidó háziasszonyból, Midge-ből, akit elhagy a férje, stand- up komikus lesz. Merész vállalkozás, igaz? Midge igazi mintaanya és mintafeleség, akit csak utálni lehet ezért. Aztán borul körülötte minden, és személyisége elkezd kibontakozni. Csípős nyelv, őszinte humor. Én pedig imádom az ilyen nőket.

Horn Mici

Az Abigél című sorozatot, amely Szabó Magda azonos című regényéből készült, talán nem kell bemutatnom, maximum a fiatalabb korosztály számára. Röviden, a történet egy lányintézetben játszódik a II. világháború idején, ahol merev szabályok, vallásosság uralkodik. Ebből a szürke tömegből emelkedik ki Horn Mici alakja, aki egy középkorú nő, egykor pedig ő is az intézet tanulója volt. Azon túl, hogy elképesztően csinos – hiszen Ruttkai Éváról beszélünk -, nagyon misztikus karakter is. Valahogy az elejétől érzed, hogy valami nem stimmel az önbizalommal teli és humoros nő körül. Neki mindent szabad, és én is így képezelem magam a 40-es éveimre. Hogy mi az a nagy titok körülötte, azt nem árulom el, nézzétek meg a filmet vagy olvassátok el a könyvet

Jessica Day

Egy újabb sorozat, a New Girl, vagyis az Új lány főszereplőjét hoztam el nektek. Őt azért imádtam, mert bolondulok az ilyen ügyetlen, de bájos, flúgos csajokért. Akik nem idegesítőek, hanem nagyon vonzóak pont ezekért az esetlenségeikért. Ha férfi lennék, biztos, hogy az ilyen típusú, furcsa lányokért lennék oda. A sorozat alatt Jess és a három férfi lakótársa vicces és sokszor drámai életét követhetjük végig.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32