fbpx

Nemzetközileg elismert férfi divattervezők, akik nagyban befolyásolták a divatipart

Számos férfi divattervezővel büszkélkedhet a divatipar, akik félelmet nem ismerve váltották valóra álmaikat. Mai cikkünkben bemutatjuk a számunkra inspiráló és rangos hírnévvel rendelkező férfi tervezőket.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Calvin Klein

A márkát magát biztosan nem kell bemutatnom senkinek, de azt vajon tudjuk, hogy ki áll mögötte? Ezt a brandet Calvin Klein és Barry K. Schwartz alapította 1968-ban. Klein tervezőként tanult New Yorkban, mielőtt megalapították a céget, a tervezéssel kapcsolatos teendőkért a mai napig ő felel. Schwartz asztala pedig a pénzügyek és a vállalatirányítás. Pályafutásuk elején New Yorkban nyitották meg női és férfi kabátboltjukat, amit követően kényelmes és letisztult sportruházataik, fehérneműik váltak egyre híresebbé. Így a cég hihetetlen tempóval növekedett, bővült, egészen addig, hogy mára ők is a divatipar uralkodói közé tartoznak.

Christian Dior

Christian Dior 1905-ben született a franciaországi Granville-ben, a második világháborút követően lett egyre közismertebb. Mindezt úgy érte el, hogy tervezésével és ötleteivel az akkoriban megszokott ruhák ellen ment, és olyan darabokat dobott piacra, mint a hátul hosszab, illetve az A vonalú szoknyák. A női divatiparban Dior neve a mai napig az egyik legbefolyásosabb névnek számít.

Dolce & Gabbana

A korábban romantikus értelemben is egy párt alkotó Domenico Dolce és Stefano Gabbana olasz férfi divattervezők márkája ez a mára már luxuscikknek számító brand. A két férfi pedig nem csak híres ruhadarabokat alkotott, hanem kiegészítőket és kötöttárukat is. Ez a páros attól is elismert az iparban, hogy elsőként kezdték el ízlésesen használni az állatos minták és a színek kombinációit.

Giorgio Armani

Giorgio Armani szintén olasz férfi divattervező, 1975-ben létrehozott márkájával nagyban megváltoztatta a divatipar addigi trendjeit. Emellett ő volt az első tervező, aki megtiltotta, hogy olyan modellek szerepeljenek a kifutókon, akiknek testtömegindexe 18 alatt van. Armani leginkább női és férfi öltönyeiről ismert, melyek közül egyes darabjait Richard Gere, Michelle Pfeiffer, Jodie Foster és John Travolta is viselte. Termékpalettáját viszont nem korlátozta öltönyökre, azóta már parfümöt, sportruhát, estélyiket és couture darabokat is tervez.

Michael Kors

Kors már kisgyermekkorától kezdve érdeklődött a divat iránt, számos interjújában említi, hogy mennyire izgatottan várta minden hónapban a Vogue legújabb kiadását. Tervezőkarrierje során hosszú éveken keresztül a kiegészítőkre összpontosított. Magas minőségű kézitáskái mellett széles szemüvegkollekciójával is hírnevet szerzett. Kors egyénisége abban rejlik, hogy bátran ki mert lépni a komfortzónájából, és képes volt különböző stílusokban gondolkodni. Férfi divattervezőként neki köszönhetjük például a különböző formákkal játszó szemüvegkereteket, amik többek között vagány geometriai, kerek, vagy épp négyzet alakúak.

A nemzetközileg elismert női divattervezőkről pedig itt olvashatsz.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek