fbpx

Drive to survive – mindent az F1-ről

Én nem mondanám magamat F1 rajongónak, sőt, régen kifejezetten idegsített a monoton zümmögés, és nem is értettem mi ebben az izgalmas. Aztán ahogy életem párja mellett elkerülhetetlen lett ennek a követése, megszoktam.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Végül pedig jött a Drive to survive Netflix sorozat, és ekkor azon kaptam magam, hogy már élvezem is. A Netflix csapata harmadik éve követi végig a Forma1 istállóinak életét, már, aki beengedi ugye őket a színfalak mögé. Amit technikailag, képivilág tekintetében el lehet mondani a sorozatról, az, hogy vérprofi. A vágóképek, és úgy minden annyira egészben van, hogy még az is izgalommal nézi a sorozatot, aki azt se tudja, ki az a Lewis Hamilton vagy Charles Leclerc.

Ne egy mélyen a részletekbe bele menő dokumentumfilmre gondoljatok, sokkal inkább egy kedvcsinálóra, ami még akkor is izgalmas, ha követted a futamokat is abban az évben. Mindig ad valami olyan háttérinfót, amit az évad közben esetleg nem lehetett pontosan tudni, így egy sokkal komplexebb képet kapunk a versenyről. Emellett szerintem azért is izgalmas választás a Drive to survive, mert beleláthatunk kicsit ebbe a nagy gépezetbe, ahol bizony az érdekek és a pénz beszél.

Persze, azt se feledjük, hogy a csapatokon múlik mit és mennyit mutatnak meg a stábnak, ez pedig az idei Drive to survive-on azért meglátszott. Nem spoiler ha elmondom, hogy például az egyik legizgalmasabb része a 2020-as évadnak, vagyis amikor fiatal Russel ült be Hamilton kocsijába úgy ahogy van kimaradt a sorozatból. Valószínűleg az érintett csapatnak kínos lett volna ennek a témának a feszegetése.

Ennek ellenére úgy érzem, a készítők minden részben igyekeznek jól körül járni az adott témákat, illetve kérdéseket, és minden csapatot pro és kontra szemszögből bemutatni. Én egészen máshogy álltam hozzá némely csapatvezetőhöz és pilótához is a sorozat megnézése után. Sok miértre kaphatunk választ, és megláthatjuk a működési elveket is. Ha másért nem, akkor pedig az izgalmas csatározások, vágások és maga a hangulat miatt érdemes belenézni a Drive to survive-ba, még akkor is, ha azt gondolod, téged eddig ez az egész nem is érdekelt. Hidd el, azonnal elkap a „benzingőz”.

Aki pedig kíváncsi idén is az F1-re, készüljön, mert március 28-án indul az új szezon.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32