Hozzávalók
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
200 g rizottórizs
800 ml zöldségleves alaplé
500 g spárga
120 g borsó
ízlés szerint egy kis reszelt citrom héja
só és bors
Elkészítés
Olívaolajon pároljuk meg a hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a rizst és süssük még olyan 2 percig. Fokozatosan adjuk hozzá az alaplevet, mindig csak egy kicsit, amennyit épp magába szív, és ne felejtsük el kevergetni közben. Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy a lé. A spárga fás részét ne használjuk, a többit vágjuk falatnyi méretűre. Végül a borsóval együtt, az utolsó adag zöldség alaplével adjuk a rizses keverékhez. Jól keverjük össze, és ízesítsük! Még olyan 5 percig főzzük így együtt. Ha megkaptuk a megfelelő rizottó állagot (figyelem, a rizs nem kell, hogy túl puha legyen), akkor már tálalhatjuk is.