fbpx
A rizottó az az étel, amiről korábban nekem mindig az jutott eszembe, hogy macerás és könnyű elrontani. Az első próbálkozásom annyira boros lett, hogy egyszerűbb lett volna meginni. Ez a recept viszont könnyen elkészíthető és nagyon finom. Aki pedig húsmentes ételre vágyik, akkor ez pluszban jó választás.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók:

1 bögre rizottó rizs

15 dkg sütőtök

20 dkg spenót

1 fej vöröshagyma

2 evőkanál vaj

1 zöldségleveskocka

1 dl fehérbor

egy kis sajt majd a tetejére

só, bors, fokhagymapor

Elkészítés:

Egy külön lábasban felforralunk egy liter vizet, amiben feloldjuk a leveskockát, majd félrehúzzuk. Egy nagyobb lábasban vagy wokban hevítsük fel az olajat, és pirítsuk benne a hagymát körülbelül 5 percig. Ezt követően add hozzá az előre felkockázott nyers sütőtököt, egy csipet sót és 1 evőkanál vajat. Ezt hagyd összeérni úgy 4 percig. Majd add hozzá a rizst és 2 percig pirítsd, végül pedig jöhet az 1 dl bor. Ha az alkohol elpárolgott jöhet hozzá két evőkanál az alapléből. Ahogy a lé elforrt, adjunk hozzá még egy kanállal, és ezt ismételgessük, amíg a lé el nem fogy, a rizs pedig kellően megpuhul. Ne feledd, a rizottó rizs inkább fogkemény, mintsem puha. Amikor már csak pár kanál alaplé marad, add hozzá a spenótot és még egy kanál vajat. Aztán húzzuk félre a tűzről egyből, ugyanis a rizottó akkor jó, ha kicsit leveses, szószos állagot kap. Végezetül fűszerezzük és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör