fbpx

Óceáni hulladékot hordani menő!

Persze nem a képen látható formában. Szerencsére napról napra egyre több területen rukkolnak elő a cégek különböző ötletekkel a környezet megóvásáért. Mai cikkünkben olyan termékekről írunk, melyeket óceáni hulladékból gyártottak.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Undersea

Ennek a magyar márkának a vagány fürdőruhái 100% ECONYL-ból készülnek, amiket az óceánban úszkáló halászhálók és hulladékok újrahasznosításából állítanak elő. Eddig 1340 kg szemetet hasznosítottak újra! És szerencsére nem csak eddig tart a projektjük. Annak érdekében, hogy termékeik használatuk után se szennyezzék a környezetet, lehetőséget biztosítanak arra, hogy a vásárlók visszaküldhessék a fürdőruhákat. Ezt egy 20%-os kedvezménnyel jutalmazzák! A csomagolás szintén újrahasznosított és fenntartható forrásból származik, a terméken található cédula pedig vetőmagpapírból készült, amit elültethetsz a kertben.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UNDERSEA WEAR (@underseawear) által megosztott bejegyzés

The Ocean Cleanup

Az Ocean Cleanup csapata 2019-ben dobta piacra az óceáni hulladékból készült napszemüveget. A Californiában tervezett és Olaszországban gyártott kiegészítő ára elég magas, 199 euro, viszont a befolyó pénzt teljes egészében a projekt fenntartásába fektetik. A becslések alapján pedig egy vásárlásból 24 futballpályányi területet képesek megtisztítani, így a vásárlók hozzájárulhatnak a Csendes-óceánon úszó hulladéksziget csökkentéséhez. A termék tokja szintén újrahasznosított műanyagból készül. Ha tehát elszántad magad, hogy egy nagyobb összeggel támogass egy környezeti fenntarthatósággal foglalkozó céget, érdemes őket választanod!

4Ocean

A 4Ocean tevékenysége szintén arra hivatott, hogy megtisztítsák az óceánokat a benne található műanyaghulladéktól. De azon túl, hogy összegyűjtik a szememet, a mennyiséget dokumentálják is, majd szín szerint szelektálják. Ezt követően megtisztítják és pelletálják, vagyis olyan formává alakítják, hogy az újrahasznosítható legyen. Így készülnek a 4Ocean karkötőik is, melyek megvásárlásához köthető a cég fogadalma, miszerint minden eladás után 1 font, vagyis körülbelül fél kilogramm műanyag hulladéktól mentik meg pluszban az óceánt. A karkötőkből származó bevételek bizonyos része pedig mindig egy aktuálisan kiválasztott szervezethez kerül.

Ecoalf

Az Ecoalf alapítóinak célja, hogy az óceánban található műanyagszemetet visszaszorítsák, és csúcsminőségű anyaggá alakítsák át ruhadarabok elkészítéséhez. Főleg PET hulladékkal dolgoznak, és mára elképesztően széles a termékpalettájuk. Találunk náluk női, férfi, gyerekruhákat, a pólóktól kezdve, a nadrágokon át egészen a kiegészítőkig. Missziójuk még, hogy példaképként legyenek jelen a divatiparban, és más cégek számára is megmutassák, mennyire hatékony és megtérülő óceáni hulladékból készíteni ruhadarabokat.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek