fbpx

Házi praktikák szúnyogcsípésre

Kevés bosszantóbb része akad a nyárnak, mint ezek a zümmögő vérszívók, akik az éj leple alatt támadnak, és csúnya nagy, viszkető puklikat hagynak maguk után. Igen, a szúnyogcsípésről beszélek. Nézzük, mivel enyhíthetjük!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Almaecet

Az almaecetet én eddig anyagcsere beindító fogyókúrás csodaszerként ismertem, de mint kiderült, a szúnyogcsípés okozta viszketést is enyhíti. Önts belőle egy kis vattakorongra és helyezd a csípésre. Nekem nem csak a viszketést mulasztotta el, de másnapra a piros duzzanat is szinte eltűnt.

Szódabikarbóna és víz

Ahogy egy korábbi házi praktikák cikkben is írtam, a szódabikarbóna komolyan mindenre jó. Még a szúnyogcsípésre is. Keverj össze egy kis tálban annyi vizet és szódabikarbónát, ami egy sűrű paszta állagot ad. Azt kend rá a csípésre és várj olyan 10 percet, majd mosd le. Volt viszketés, nincs viszketés.

Ecet

Mivel csípésből akad bőven, így a sima ecetet is ki tudtam próbálni és bizony számomra bevált. Ahogy az almaecet esetében, itt is a vattakorongos eljárást kell követni. Állítólag az ecet savas kémhatása semlegesíti a rovar lúgos mérgét, így fejti ki hatását.

Jég

A hideg mindig hatékony megoldás tud lenni a szúnyogcsípésre, főleg, ha gyorsan elkezdjük azt hűteni. Nekem ez nem jött be annyira, mint az előzőek, de azért enyhített a szörnyű érzésen és jól esett a bőrömnek.

Méz

A másik csodaszer, amiről már szintén írtunk. Fertőtlenítő és antibakteriális hatását ebben az esetben is kifejti és nagyon jól képes enyhíteni az őrjítő viszketést. Nem utolsó sorban a bőrnek is jót tesz.

Fogkrém

Talán sokan csodálkoztok, de bizony a fogkrém mentolos hűsítő és antibakteriális hatásának köszönhetően nagyon hasznos tud lenni szúnyogcsípés ellen. Bár esztétikailag nem az igazi a kis fogkrémpöttyök látványa a testen, de megéri.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32