fbpx

PI-Víz, szikvíz, Kangen víz- misztikus nevű ivóvizek nyomában

Mikor annak idején a nagyim folyton a Pi vízről áradozott, csak legyintettem, hogy ez biztosan valami humbuk csupán. De milyen újságíró az, aki úgy nyilatkozik valamiről, hogy nem néz utána?! Utánajártam, milyen különleges vizek léteznek!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
PI-Víz

A PI-Víz egy japán felfedezés, aminek alapjául a természet szolgál. A tudósok a növényekben megtalálható vizet tanulmányozták, ami hozzásegíti őket a virágok és a levelek kifejlődéséhez. Kutatásaik során azt tapasztalták, hogy ez a víz közel sem olyan, mint amit mi ivóvízként fogyasztunk, viszont nagyon hasonlít az emberi szervezet sejtjeiben található folyadékra. A PI-Víz ezt a természetes vizet imitálja, ami a növényekben is megtalálható, hiszen a kísérletek arra engedtek következtetni, hogy ez energetizáló hatással van a szervezetre. Ezen túl elősegíti a gyógyulási folyamatokat, erős az anti-oxidációs hatása, segíthet a rákos megbetegedések megelőzésében, és sokkal könnyebben és gyorsabban felszívják a sejtjeink. Ez pedig nem utolsó szempont, hiszen testünk nagyjából 70%-ban vízből áll, ami a korral csökken, de a megfelelő vízfogyasztás mellett ez könnyedén változtatható.

Szikvíz

Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, akkor a szikvíz valójában a szódavíz. Ennél azonban egy picit többről van szó. Hivatalosan „a szikvíz szén-dioxiddal dúsított ivóvíz, amelyet zárt rendszerű technológiában nagy nyomással palackoznak szifonfejjel ellátott szikvizes palackokba vagy szifonfejes felvezető szárral ellátott szikvizes ballonokba” írja a manhertz-szikviz.hu. Azonban itt nem csak arról van szó, hogy buborékos vizet készítenek, hanem az üzembe beérkező ivóvizet szükség esetén tisztítják, lágyítják, mechanikai szűrésnek vetik alá. Az eljárásokat követően különböző – erre a célra megfelelő – szifonos üvegekbe vagy ballonokba töltik, amiket aztán kiszállítnak magánszemélyek, vagy irodák, egyéb helyek számára. Így bárki minőségi, tiszta szódavízhez juthat, aki rendel belőle. Nem mellesleg pedig hungarikumnak is számít.

Kangen víz

A Kangen víz szintén a japánokhoz fűződik. A szó jelentése: visszatérni a gyökerekhez. Ez egy lúgosított víz, amit az Enagic lúgos ionizáló és tisztító gépeivel állítanak elő. A Kangen vizet több mint negyven éve használják a japánok arra, hogy visszaállítsák az emberi szervezetet eredeti, lúgos állapotába. Más víztisztítókhoz hasonlóan ezt is használhatjuk saját otthonunkban, hogy kiszűrje a csapvizet, viszont ez annyi pluszt ad még hozzá, hogy lúgosítja is azt. Ez segíti szervezetünkben felvenni a harcot az elsavasodás ellen, ami sok betegség alapja, viszont nem oldja ki a szükséges ásványianyagokat a vízből. Összességében egyensúlyba hozhatja testünk optimális működését.

Víztisztító berendezésekkel kapcsolatban itt olvashattok még.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32