fbpx

Szénhidrát csökkentett hamburger – bűntudat nélkül

Aki olyan, mint én, és egy esetleges diéta során időről időre elcsábul, annak szuper alternatíva lehet ez a szénhidrát csökkentett hamburger. Nem tartalmaz annyi kalóriát, mint a klasszikus fajta, mégis megadja azt a feeelinget, hogy most jól behambizunk.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hozzávalók 4 adaghoz

5 tojás

200 g zsírmentes görög joghurt

1 tk sütőpor

fűszerek ízlés szerint (só, bors, chili és társai)

1 evőkanál olívaolaj

400 g marhahús

1 hagyma

1 paradicsom

saláta

további tetszőleges zöldségek (uborka, savanyúkáposzta) és szószok

Elkészítés

A bucikhoz válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéből verjünk kemény habot. A tojássárgáját keverjük össze a görögjoghurttal, a sütőporral és a fűszerekkel, és kisebb adagokban adjuk hozzá a tojásfehérjéhez. Keverjük addig, amíg sűrű állagot kapunk. Ezt követően osszuk 8 adagra a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsin, majd 160 fokon süssük olyan 25 percig, amíg ropogósak nem lesznek. Közben gyúrjunk a megfűszerezett marhahúsból kisebb pogácsákat, és kevés olajon, serpenyőben süssük aranybarnára őket. Szeleteljük fel a nyers zöldségeket, és a már kihűlt bucikban állítsuk össze a hamburgert, úgy, ahogyan csak szeretnénk.

További hamburger receptet itt találsz!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör