fbpx

Utazás miniatűr kozmetikai táskával – Mutatjuk hogyan!

Manapság minden testrészünk ápolására lehet külön kozmetikumot találni, beleértve annak tisztítását, fertőtlenítését, hidratálását, sőt akár fényvédelmét is. Ugyanakkor igenis vannak olyan helyzetek, amikor egy nőnek a legkisebb helyen el kell tudni férni.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Egy éjszakára akár ugyanannyi piperét is el lehet pakolni, mint egy hétre. De mégsem hurcolhatjuk a hátunkon a fél fürdőszobát, ráadásul a testtömegünknek maximum a 10%-át szabad cipelnünk.

Higgyétek el, hogy nekem, akinek kis bőrönd nagyságú kozmetikai táskám (is) van, valóban kihívás 1-2 napra, vagy igazán kis helyre pakolni. És ilyenkor már rég nem arról van szó, hogy a kozmetikumokat kiadagoljuk kisméretű tégelyekbe. Ugyan már! Az igazán profik ezen rég túl vannak.

Tisztálkodás, hajmosás, intim higiénia, ápolás, fényvédelem, smink. Hogyan lehetne mindezt néhány termékkel megoldani? Találd meg a kozmetikumok rejtett funkcióit!

Mi kerüljön a kozmetikai táskádba?

Intim mosakodó gél

Talán nem is gondoltál rá eddig, hogy egy gyengéd, illatmentes intim mosakodó gél az egyik legsokoldalúbb kozmetikum. Uszodában, strandon, 1-2 éjszakás utakon én a következő formában használom: arclemosás, kézmosás, tusfürdő helyett, sőt hajmosásra is próbáltam már, és a végeredmény meglepően puha és fényes hajkorona lett. Ha illatmentes terméket választasz, nyugodtan használhatja a párod is, és az irritációtól sem kell félned.

Jessa Intim Mosakodó, parfümmentes –  300 ml  – ez egy kíméletes, jó összetétellel rendelkező termék, én évek óta ezt használom.

Lelőhely: dm DrogerieMarkt
Ár: 599 FT

Nedves wc papír

Egy nedves törlőkendőnek szintén többféleképpen is hasznát vehetjük. Próbáld ki az eredeti funkciója mellett sminklemosásra, arctörlésre, víz nélküli kéztisztításra, sőt, testfrissítésre is! És +1 érv a nedves wc papír mellett, hogy a wc-be is dobhatod, ellentétben a baba törlőkendőkkel.

Forrás: EcoFamily

Cleanic nedves toalettpapír – 60 db – ez egy biológiailag lebomló kendő, kiváló összetevőlistával, emiatt ajánlom ezt a fajtát.

Lelőhely: EcoFamily
Ár: 450 Ft

Fényvédő, vagy színezett fényvédő

Nappalra a fényvédő nélkülözhetetlen. A mai korszerű készítményekben már van elegendő hidratáló-tápláló hatóanyag is, így nappali krémre nincs is feltétlenül szükség. Ellenben, ha sminkelni is szoktál, válassz színezett fényvédőt, így megspórolhatod a BB krém, vagy alapozó helyét a kozmetikai táskádban.

Mandulina Karotin&Ceramid SPF30 CC krém, 30 ml – kifogástalan összetétel, megbízható fényvédelem, klassz fedés, és emellett hidratálja – táplálja is a bőrt.

Lelőhely: mikellabornek.hu
Ár: 6.490 Ft

Általános hidratáló krém

1-2 éjszakára lehet nélkülözni a speciális szérumokat, problémamegoldó termékeket, vagy akár a szemránckrémet is – elegendő egy általános hidratáló krém estére, amit szükség esetén a kezeidre, vagy a test bármely részére felkenhetsz, ahol hidratálásra lenne szükség.

Magister Products Ciao Chia arckrém – 60 mlmagyar természetes kozmetikum kiváló összetétellel, és hidratáló hatással. Könnyen felszívódó formula, kellemes őszibarack illattal, amit a valódi őszibarack nektárnak köszönhet.

Lelőhely: mikellabornek.hu
Ár: 3.690 Ft

Teafaolaj

A fertőtlenítés a mindennapjaink része. Feller Adrienn aromaterapeuta az egyik előadásában a teafaolajat ajánlotta erre a célra, én azóta is használom. Cseppentsd a wc ülőkére, és töröld át. Kézfertőtlenítéshez cseppentheted közvetlenül a tenyeredbe is, majd oszlasd el. Figyelem, elég 1-maximum 2 csepp! Uszodában, strandon a talpamra is szoktam használni, megóv a kórokozóktól. Persze strandpapucsot ekkor is viselek.

Arra figyelj, hogy 100%-os, terápiás minőségű illóolajokat válassz!

Forrás: Medinatural

MediNatural Ausztrál Teafaolaj – 5 ml

Lelőhely: medinatural.hu
Ár: 1.299 Ft

Krémes arcpirosító

Válassz egy klassz krémes szájfényt, és használd ezt arcpirosítóként is! Sőt, fordítva is működik. A krémes arcpirosítót is használhatod rúzsként. ?

Forrás: Mandulina.hu

Mandulina Krémes szájfények

Lelőhely: mandulina.hu
Ár: 3.490 Ft

A szájápolás az egyetlen terület, ahol nincs más javaslatom a fogkefe és a fogkrém helyett.

Nem nélkülözhetetlen, de hasznos dolgok:

Bio Levendula virágvíz

Ha marad még egy kis hely a tatyódban, ebben veheted hasznát: nyugtató hatása miatt napégésre, szúnyogcsípésre, arcra tonizálásra, frissítő-bőrnyugtató arcpermetnek. Sőt, akár dezodor helyett is használhatod, mivel antibakteriális hatása miatt megakadályozza a kellemetlen testszagot okozó baktériumok elszaporodását. Figyelem, az izzadást nem szünteti meg, csupán a kellemetlen testszag kialakulását! Öntsd egy pumpás flakonba, és bárhol könnyen használhatod.

COLO Bio Levendula virágvíz – 50 ml

Lelőhely: mikellabornek.hu, és levendula termőhelyek
Ár: 50 ml – 995 Ft

Bepanthen kenőcs

Sebgyógyulást segítő nyugtató kenőcs, ami bármikor jól jöhet az utazótáskába. Ajakápolónak próbáltad már? Tartóst fényt is kölcsönöz az ajkaknak.

Forrás: bepanthen.hu

Bepanthen kenőcs – 30 gr

Lelőhely: gyógyszertárak
Ár: ~1.500 Ft

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek