fbpx

Fapados vegán tiramisu recept

A fapados alatt ám nem a minőség rovására kell gondolni, hanem arra, hogy ez a világ legegyszerűbb tiramisu receptje! Nem vegánok által is tesztelve, és jóváhagyva!
herczeg design
HIRDETÉS
herczeg design
HIRDETÉS
Hozzávalók kb. 4 főre:

1 vegán mascarpone (szupermarketben kapható pl. a VegArt márka)

2 dl lefőzött kávé

1 konzerv csicseriborsó leve

1 evőkanál natúr kakaópor

200 gramm babapiskótához hasonló vegán keksz (pl Fosfovit baba keksz)

1 evőkanál nádcukor vagy egyéb édesítő ízlés szerint

opcionálisan pár csepp rumaroma, szintén ízlés szerint

téglalap vagy négyzet alakú jénai tál (ez lehet bármelyik, de ezekbe egyszerűbb elhelyezni a babapiskótát, és mivel a jénai átlátszó, így láthatjuk a rétegeket is)

Elkészítés:

A csicseriborsó levét leszűrjük és egy magas peremű tálba öntjük. Erre van szükség, mert az aquafaba néven ismertté vált lé olyan tulajdonságokkal bír, mint a tojásfehérje, ennél fogva nagyon szuper habot lehet verni belőle. Adjuk hozzá a nádcukrot (ennek mennyiségét növelhetjük, ha túlságosan érződik az aquafaba), és elektromos habverő segítségével készítsünk belőle krémes állagú habot. Adjuk hozzá a vegán mascarponét, és az egészet jól keverjük át. Ne ijedjünk meg, a hab kissé össze fog esni, de így is tökéletes lesz.

Vegyük elő a tálat, amiben összeállítjuk a tiramisut, és helyezzük az aljára szépen egymás mellé a babapiskótákat! Ha más formájú edényt választottunk, akkor az egyszerűség kedvéért össze is darabolhatjuk a piskótákat, és amilyen szorosan tudjuk, úgy helyezzük el őket! Főzzünk le egy adag kávét, és locsoljuk meg vele a babapiskótát. Ekkor adjuk hozzá a rumot is, ha szükségesnek érezzük, majd hagyjuk picit hűlni az egészet.

Ezután a habos mascarponet oszlassuk el a piskótákon, majd tegyünk újabb réteg babapiskótát rá. Megint locsoljuk meg alaposan kávéval, csepegtessünk rá egy kevés rumot, ha szeretnénk, és erre újabb adag mascarpone kerül. Végezetül egy kis lyukú szűrő segítségével hintsük meg kakaóporral a tetejét és tegyük hűtőbe legalább egy órára. Így kapunk szépen összeállt tiramisut. Jó étvágyat hozzá!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek