fbpx

Kedvenc videójátékaim – Rami válogatása

Igen, lány vagyok, és szeretek videójátékokkal játszani. Tudom, durva. És nem, nem hiszem, hogy egy egyszerű, akár véres játéktól sorozatgyilkossá válik az addig amúgy egészséges csemetéből. Viszont akad számos jótékony hatása is, ha módjával űzzük. Nekem ezek a kedvenceim.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
The Sims

Amint a nővéremmel kinőttünk a babázásból, átmentünk annak virtuális megfelelőjére. Ez az életszimulátor már 2000 óta örvendezteti meg a rajongókat, és én az azóta kijött 4 részt, illetve az összes kiegészítőjét szinte kipróbáltam már. Töredelmesen bevallom, néha még napjainkban is ráfanyalodok. Nem csak az angol nyelvvel ismertetett meg elég korán, még ha nem is köszönhetek neki túl színes szókincset, de a fantáziámat is hagyja szárnyalni. Közben pedig némi nevelési célzat is felbukkan benne, hiszen például nemrég jött ki a The Sims4 Eco lifestyle, ami környezetvédelmi hátteret ad a játéknak.

Syberia

Kamaszkorom másik meghatározó játéka volt, amit még a nővérem akkori barátja kalózkodott le nekem, amiért mindig hálás leszek neki. A történet egyszerre izgalmas és varázslatos, szívbe markoló és sokszor humoros. Egyszerűen magába szippant ez a világ. Ráadásul a főszereplő lány, szóval számomra ez pluszpont volt. Egy igazi klasszikus a kalandjátékok történetében, ahol Kate Walkert kell irányítanunk, aki a Valadilène-i Voralberg automatagyár titkait fedezi fel. Akad itt érző robot, titkos világ, rosszfiúk és csomó érdekes feladvány. Hamarosan pedig újabb rész is érkezik, ha az értesüléseim nem csalnak.

Beyond: Two Souls

El is érkeztünk fiatal felnőtt életembe, amikor hála a barátomnak, megismerkedhettem a Playstation4 csodás világával. Azóta lehet, hogy megbánta, mert most osztozkodhat velem rajta. Bár, mint minden kisebb testvér én is úgy szocializálódtam, hogy nagyon lelkesen tudom követni a játékot anélkül, hogy én magam egy percig is tevékenyen részt vennék benne. Na, de visszatérve erre a szuper játékra, egy igazi dráma akció-kalandjátékról beszélhetünk, ahol ráadásul a főszereplőt Ellen Page színészről mintázták. Jodie egy különleges képességekkel bíró lány, aki nagyon erős telepatikus képességgel bír. Vagyis ezt hiszik róla, azonban egy különleges jelenés követi őt a mindennapokban, akit néha nehezen tud kordában tartani. Számos morális és drámai téma van jelen, és olyan döntések elé állít minket a játék, ami miatt tényleg annyira beszippant, hogy én napokig még a hatása alatt voltam.

Detroit: Become Human

Nem is olyan távoli jövőben játszódik a Detroit, ahol az emberek saját „robotszolgákat” tarthatnak különböző feladatokra: lehet házvezetőnő, asszisztens, rendőr, de még prostituált is. De mi van akkor, ha a robotok öntudatra ébrednek? Ha rájönnek, hogy vannak érzéseik? Nagyon szépen csavarja meg ezt az amúgy már sokszor feltett kérdést a játék, azzal, hogy mi most bizony a robotokkal vagyunk. 3 különböző szálon vezeti a történetet, hogy aztán egyszer mind összefussanak, és együtt izgulhassunk és alakíthassuk a szereplők sorsát. Gyönyörű grafika, izgalmas történet, ami annyira belemászik a szívedbe, hogy teljesen át tudsz lényegülni. A sztorit viszont te formálod, így rajtad múlik, mi lesz a történet vége.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32