fbpx

Fővárosi programajánló az augusztus 20-i hétvégére

Nem hagy minket program nélkül a főváros az augusztus 20-i hosszú hétvégén sem! Nézzetek szét a programajánlónkban, ha nem nyaralással töltitek a következő négy napot. Olyan válogatást gyűjtöttünk, ami kárpótol mindenkit, aki nem jutott vízpart közelébe vagy külföldre.
herczeg design
HIRDETÉS
herczeg design
HIRDETÉS

Természetesen idén is lesz nyílt nap az Országházában és tűzijáték augusztus 20-án, de ezen kívül is számos izgalmas programot tartogat nekünk a főváros. Válogassatok kedvetekre!

Kenyérlelke Fesztivál – augusztus 19 – 20.

Csütörtökön nyitja kapuit az idei Kenyérlelke fesztivál, amit augusztus 20-ig látogathatunk. Ezt a kovászos kenyérversenyt és családi napot a MomKultban rendezik meg. A versenyen három kategóriában indulhat szabadon bárki, és a legjobbnak talált alkotásokat a szakmai zsűri oklevéllel jutalmazza. Az esemény célja, hogy összehozza a kenyér rajongóit, akik megismerhetik egymást és tapasztalatokat cserélhetnek. De a versenyen kívül izgalmas workshopon is részt vehetünk vagy koncerteket hallgathatunk. Fellép többek között a Bárterápia, valamint Barbi és Jancsó Blahaluisana Acoustic.

Zero Waste workshopok by Pinkponilo – augusztus 20 – 21.

Augusztus 20-21-22. folyamán három különböző tematikájú workshoppal készül nekünk a Pinkponilo. Augusztus 20-án a tudatos ruhatáré, 21-én a tudatos konyháé, 22-én pedig a tudatos fürdőszobáé a főszerep. Ezek a bárki számára nyitott workshopok nem csak a tudatos életmód és ruhatár alapjaihoz adnak segítséget, de a szabás-varrásban is az alapozáson lesz a hangsúly. Inspiráló ötletekkel, minden szükséges eszközzel, és barátságos, nyáron is hűvös műhelyben várják az érdeklődőket!

Art&Design Summer / divat-design-művészet-kiállítás szabadtéren a BpGarden-ben – augusztus 20.

A Budapest Garden egy nagyon sokszínű helyszín, ahol mi is szívesen töltjük a szabadidőnket. Pénteken, augusztus 20-án ismét Art&Design Summer, kiállítás és vásár lesz a szabadtéren! A szervezők és az alkotók egyaránt szeretettel várnak mindenkit, aki érdeklődik a hazai divat, design és képzőművészet iránt. A kiállítók között számos divattervező, ruha- és táskatervező, kiegészítő-tervező, kézműves, kutya- és macska-kiegészítő tervező, lakberendezési tárgy készítő, ötvös/ékszer-készítő, festő, grafikus és digitális alkotó munkájával ismerkedhettek meg. 

Lupa Autósmozi – A Zöld könyv – augusztus 20.

Aki 20-án este inkább autós moziban ünnepelné az államalapítást, neki is van egy programötletünk! A Lupa Autósmozijában a Zöld könyvet vetítik, ami egy igazán kedves és szívhez szóló film. Szuper kikapcsolódás mindenki számára, de akár egy randi tökéletes helyszíne is lehet ez.

Magyar kraft sörhét a bálnánál – augusztus 20 – 29.

Augusztus 20-tól 9 napon át magyar sörkülönlegességeket kóstolhatunk a Bálnánál! A Dunai panoráma mellett, akár a naplemente társaságában igazán jó kikapcsolódási lehetőség ez a program a sörök szerelmeseinek.

PLACC BRUNCH – Ébredj jóízűen! – augusztus 21.

Kezdd a szombat reggeledet egy szezonális, piaci reggelivel a Hello Buda piacán, a Placcon! Pikács Árpád fog megvendégelni mindenkit, méghozzá helyben készült Eggs Benedict-tel, amerikai palacsintával és lecsóval.

Női tekintetek a Józsefvárosban – közösségi szubjektív térképkészítés – augusztus 21 – 22.

Szombaton a reggeli után térj át a Józsefvárosba, a Kálvária térre, vagy vasárnap a II. János Pápa térre, hogy részt vehess egy közös, szubjektív József-város térkép létrehozásában. Az esemény célja, hogy minél több nőt megszólítson és minél több nézőponttal találkozzon, ami a Józsefvároshoz köthető. Ha itt nőttél fel, jelenleg itt élsz, vagy sokat jársz erre, esetleg csak kötődsz a területhez, mindenképp oszd meg a szervezőkkel az élményeidet!

Rendhagyó tárlatvezetés a Petőfi-kiállításon – augusztus 22.

A Petőfi Irodalmi Múzeum és tagintézményei a Szent István Napok eseménysorozathoz kapcsolódóan ingyenes nyitva tartással és programokkal várják az érdeklődőket az augusztus 20-i nemzeti ünnepen és az azt követő hétvégén. Vasárnap pedig többek között egy rendhagyó tárlatvezetésen vehetünk részt. Petőfi normaszegései mentén a punk/underground kultúráról hallhatunk Czékmány Anna múzeumpedagógus kíséretében.

Piacozás – augusztus 22.

Ha vasárnap, akkor piacnap! Vár minket a Czakó Piac, ahol termelői finomságokkal kényeztethetjük a bendőnket. Akár készülhettek piknikkosarakkal és pléddel, hogy a megvásárolt elemózsiát elfogyaszthassátok a Tabánban. Emellett az Ankertbe is ellátogathattok a II. Piacköz nevű eseményre, ahonnan design, antik, retro és kézműves portékákkal térhettek haza.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Instagram

Kapcsolódó cikkek