fbpx

Fővárosi programajánló az augusztus 20-i hétvégére

Nem hagy minket program nélkül a főváros az augusztus 20-i hosszú hétvégén sem! Nézzetek szét a programajánlónkban, ha nem nyaralással töltitek a következő négy napot. Olyan válogatást gyűjtöttünk, ami kárpótol mindenkit, aki nem jutott vízpart közelébe vagy külföldre.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Természetesen idén is lesz nyílt nap az Országházában és tűzijáték augusztus 20-án, de ezen kívül is számos izgalmas programot tartogat nekünk a főváros. Válogassatok kedvetekre!

Kenyérlelke Fesztivál – augusztus 19 – 20.

Csütörtökön nyitja kapuit az idei Kenyérlelke fesztivál, amit augusztus 20-ig látogathatunk. Ezt a kovászos kenyérversenyt és családi napot a MomKultban rendezik meg. A versenyen három kategóriában indulhat szabadon bárki, és a legjobbnak talált alkotásokat a szakmai zsűri oklevéllel jutalmazza. Az esemény célja, hogy összehozza a kenyér rajongóit, akik megismerhetik egymást és tapasztalatokat cserélhetnek. De a versenyen kívül izgalmas workshopon is részt vehetünk vagy koncerteket hallgathatunk. Fellép többek között a Bárterápia, valamint Barbi és Jancsó Blahaluisana Acoustic.

Zero Waste workshopok by Pinkponilo – augusztus 20 – 21.

Augusztus 20-21-22. folyamán három különböző tematikájú workshoppal készül nekünk a Pinkponilo. Augusztus 20-án a tudatos ruhatáré, 21-én a tudatos konyháé, 22-én pedig a tudatos fürdőszobáé a főszerep. Ezek a bárki számára nyitott workshopok nem csak a tudatos életmód és ruhatár alapjaihoz adnak segítséget, de a szabás-varrásban is az alapozáson lesz a hangsúly. Inspiráló ötletekkel, minden szükséges eszközzel, és barátságos, nyáron is hűvös műhelyben várják az érdeklődőket!

Art&Design Summer / divat-design-művészet-kiállítás szabadtéren a BpGarden-ben – augusztus 20.

A Budapest Garden egy nagyon sokszínű helyszín, ahol mi is szívesen töltjük a szabadidőnket. Pénteken, augusztus 20-án ismét Art&Design Summer, kiállítás és vásár lesz a szabadtéren! A szervezők és az alkotók egyaránt szeretettel várnak mindenkit, aki érdeklődik a hazai divat, design és képzőművészet iránt. A kiállítók között számos divattervező, ruha- és táskatervező, kiegészítő-tervező, kézműves, kutya- és macska-kiegészítő tervező, lakberendezési tárgy készítő, ötvös/ékszer-készítő, festő, grafikus és digitális alkotó munkájával ismerkedhettek meg. 

Lupa Autósmozi – A Zöld könyv – augusztus 20.

Aki 20-án este inkább autós moziban ünnepelné az államalapítást, neki is van egy programötletünk! A Lupa Autósmozijában a Zöld könyvet vetítik, ami egy igazán kedves és szívhez szóló film. Szuper kikapcsolódás mindenki számára, de akár egy randi tökéletes helyszíne is lehet ez.

Magyar kraft sörhét a bálnánál – augusztus 20 – 29.

Augusztus 20-tól 9 napon át magyar sörkülönlegességeket kóstolhatunk a Bálnánál! A Dunai panoráma mellett, akár a naplemente társaságában igazán jó kikapcsolódási lehetőség ez a program a sörök szerelmeseinek.

PLACC BRUNCH – Ébredj jóízűen! – augusztus 21.

Kezdd a szombat reggeledet egy szezonális, piaci reggelivel a Hello Buda piacán, a Placcon! Pikács Árpád fog megvendégelni mindenkit, méghozzá helyben készült Eggs Benedict-tel, amerikai palacsintával és lecsóval.

Női tekintetek a Józsefvárosban – közösségi szubjektív térképkészítés – augusztus 21 – 22.

Szombaton a reggeli után térj át a Józsefvárosba, a Kálvária térre, vagy vasárnap a II. János Pápa térre, hogy részt vehess egy közös, szubjektív József-város térkép létrehozásában. Az esemény célja, hogy minél több nőt megszólítson és minél több nézőponttal találkozzon, ami a Józsefvároshoz köthető. Ha itt nőttél fel, jelenleg itt élsz, vagy sokat jársz erre, esetleg csak kötődsz a területhez, mindenképp oszd meg a szervezőkkel az élményeidet!

Rendhagyó tárlatvezetés a Petőfi-kiállításon – augusztus 22.

A Petőfi Irodalmi Múzeum és tagintézményei a Szent István Napok eseménysorozathoz kapcsolódóan ingyenes nyitva tartással és programokkal várják az érdeklődőket az augusztus 20-i nemzeti ünnepen és az azt követő hétvégén. Vasárnap pedig többek között egy rendhagyó tárlatvezetésen vehetünk részt. Petőfi normaszegései mentén a punk/underground kultúráról hallhatunk Czékmány Anna múzeumpedagógus kíséretében.

Piacozás – augusztus 22.

Ha vasárnap, akkor piacnap! Vár minket a Czakó Piac, ahol termelői finomságokkal kényeztethetjük a bendőnket. Akár készülhettek piknikkosarakkal és pléddel, hogy a megvásárolt elemózsiát elfogyaszthassátok a Tabánban. Emellett az Ankertbe is ellátogathattok a II. Piacköz nevű eseményre, ahonnan design, antik, retro és kézműves portékákkal térhettek haza.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32