fbpx

Hipster, brazil, brief… bugyitípusok, amik között nehéz eligazodni

Ahogyan a ruhatrendek is folyamatosan változnak, úgy sincs ez másképp a fehérneműkkel sem. Pár éve még csak tanga, sima vagy francia bugyi volt, viszont mára olyan nagy a választék online és az üzletekben egyaránt, hogy könnyű elbizonytalanodni vásárlás közben.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Klasszikus

Ezt a formát talán mind ismerjük. Az én szavaimmal élve ez a sima bugyi, ami a feneket nagyjából a háromnegyedéig takarja, és elől is takarja a női nemiszervet, de a combra nem fut rá. Ezt a típust nevezik néhol hagyományosnak vagy bikini fazonnak is.

Brazil

A brazil, vagy angolosan brazilian nagyon hasonló darab a klasszikushoz. A különbség nagyjából annyi, hogy ez kevésbé fedi a feneket. Viszont még nem is tanga, inkább egyfajta átmenet a kettő között. Az első része viszont teljesen olyan, mint a hagyományosoké.

Tanga

Ez a kategória is egész egyértelmű, mert sokat nem változott. Lényege továbbra is az, hogy nem takarja a feneket, csupán egy relatív vékony anyaggal illeszkedik a bugyi elől lévő részéhez.

Hipster

A mai hipster típus felel meg talán annak, amit egykor franciabugyinak hívtunk. Ez elől minimálisan lefuthat a combra, formája pedig íves, mint egy nagyon rövid sort. Lehet csípőfazonú vagy enyhén magasabb derekú is, viszont oldalsó pántja mindenképpen szélesebb a klasszikusnál.

Lézervágott

Más néven varrás nélküli bugyi, aminek funkciója, hogy egy testhezálló ruha esetében ne látszódjon át a vonala. Formája lehet szinte bármelyik említett kategória, itt a hangsúly azon van, hogy lézerrel vágják meg, nem pedig varrással rögzítik a széleket. Hasznos lehet ez a típus sportruházat vagy tapadós kisestélyi alá.

V-cut

Azaz a V kivágású bugyi, melynek szintén lehet a többi része bármilyen fazon. Ami számít, hogy az eleje nem egyenesen fut, hanem a has résznél V formában van vágva.

Brief vagy high-rise

A brief fazon a maxi bugyi típus, ami sokszor magasderekú, és mindent takar elől és hátul is. Alakjában a klasszikushoz hasonló, ám jóval többet fed. Ezt a típust készítik gyakran alakformáló anyagból.

Érdemes mindent kipróbálni, és utána eldönteni, hogy számunkra mi a legkényelmesebb fazon. Az egészséges bugyi fazonról pedig ebben a cikkünkben olvashattok.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek