fbpx

Pestos – ricottás tészta

Ez a recept a tipikusan a nincs időm főzni, de ennék valami táplálót napokba illik. Pár hozzávaló segítségével mennyei és laktató lakomát készíthetünk, szinte egy szempillantás alatt!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hozzávalók 4 főre
  • 4 adagnyi durum spenótos orsótészta
  • 190g zöld pesto
  • Ricotta sajt 250 g
  • 1 nagyobb cukkini
  • Körülbelül 12 darab koktélparadicsom a tálaláshoz
  • Magvak (napraforgómag vagy fenyőmag)
  • Olívaolaj
  • Zöldfűszerek (oregánó, bazsalikom)
Elkészítés

A tésztának tegyünk fel bőséges vizet forrni. Amíg a víz melegszik, mossuk meg a cukkinit és vágjuk apró kockákra. Tegyünk kevés olajat egy serpenyőbe, és ha forró, mehet rá a cukkini, amit én sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal fűszereztem. Süssük addig, amíg meg nem pirul. Közben a víz felforr, így mehet bele a tészta. Természetesen nem feltétlenül kell az általam említett tésztát választani, de véleményem szerint ez a spenót íz adja a tökéletes alapot. Ha megfőtt, porciózzuk ki, és keverjük hozzá a ricottát, a zöld pestot, illetve a cukkinit. A tetejére pedig mehetnek a magok és a koktélparadicsom egészben vagy félbevágva. Ugye milyen egyszerű? Jó étvágyat hozzá!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek