fbpx

Tippek az összeköltözéshez

Az összeköltözés a párkapcsolatok mérföldköve, az elkötelezettség egyik szimbóluma, sőt a közös élet kezdete. Fontos a megfelelő hozzáállás, annak érdekében hogy a kapcsolat hosszú távon kibontakozhasson a közös fedél alatt.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ha úgy érzitek, itt az idő az összeköltözésre, de még egyes dolgokban bizonytalanok vagytok, a cikkben leírtak a segítségetekre lehetnek. De akkor is levonhatjátok belőle a tanulságot, ha már együtt éltek.

Töltsetek sok időt együtt

Ha tervben van az összeköltözés, előtte töltsetek el annyi időt együtt, amennyit csak lehet! Legyetek egymásnál hétvégente, sőt, amennyiben tehetitek, utazzatok el közösen valahova legalább 2-3 napra. Ilyenkor felszínre kerülhet az a bizonyos meghittség, ami pár órás randik esetében gyakran nem bontakozik ki. Továbbá olyan helyzetekbe keveredhettek, amikbe amúgy ritkán, és legyen szó krízisről vagy boldog pillanatokról, ilyenkor jó látni, hogyan viselkedik a másik. Ezek a szituációk többnyire mélyítik a kapcsolatot, és utánuk tökéletes lépés lehet az összeköltözés. 

Ismerjétek a másik jövőbeli céljait

Sokan úgy élnek le éveket egymás mellett, hogy nem is beszélnek a jövőbeli céljaikról. Majd mikor kiderül, hogy az egyikőjük egyáltalán nem szeretne családot alapítani, a másik fél – akinek pedig ez az egyik álma – úgy érezheti, becsapták. Kerüljétek el ezeket a szituációkat, legyetek tisztában azzal, hogy mit szeretnétek, és azzal is, hogy mi a partneretek vágya, annak érdekében, hogy ne kerüljön vakvágányra a kapcsolatotok. 

Kommunikáljatok egymással az összeköltözéssel kapcsolatos félelmeitekről

Teljesen természetes, ha úgy érzed, hogy az összeköltözéssel elveszíted a függetlenséged, vagy attól félsz, hogy szakítás lesz a végeredmény. Éppen ezért fontos, hogy még az összeköltözés előtt játszd le ezeket a meccseket magadban. Amennyiben szükségesnek érzed, beszélj olyasvalakivel erről, akivel őszintén meg tudod osztani az érzéseidet. De akár a pároddal is megvitathatod a gondolataidat. Ha megismeritek egymás álláspontját, segíthettek a másiknak legyőzni a félelmeit, elérhetitek, hogy kapcsolatotok erős alapokra épüljön.

Találd ki, hogyan teheted magadévá a helyet

Ha te költözöl a partneredhez, természetes hogy azt szeretnéd, hogy ez a közös otthontok legyen, és ne mindenhol csak a párod cuccait lásd. Viszont ilyenkor meg kell találni az egyensúlyt, hogy az újonnan beköltözött nehogy túlságosan megváltoztassa az atmoszférát, a régi lakó pedig kényelmetlenül érezze magát emiatt. Jó megoldás lehet, ha teljesen az elejéről közösen újra berendezitek a lakást. A lényeg, hogy mindketten érezzétek otthonosan magatokat benne! 

Szánjatok magatokra is időt

Az, hogy együtt éltek, nem egyenlő azzal, hogy mindent együtt kell csinálnotok. Szánj magadra is időt. Legyenek olyan napok, amikor egyedül ülhetsz a romkomok előtt, de olyanok is, amikor te hagyod, hogy a párod pihenjen a kanapén. Persze ez nem jelenti azt, hogy egy estét se töltsetek együtt, de találjátok meg az egészséges aranyközéputat, és hagyjátok, hogy mindkettőtöknek annyi énideje legyen, amennyire szüksége van. A tehermentesen egyedül töltött idő sokat segíthet a kapcsolatotok kiegyensúlyozottságában, hiszen végeredményben türelmesebb és kipihent is lesz mindkettőtök.

Építsetek be közös rutinokat

Ha kutyád van, osszátok meg a vele járó felelősséget. Az egyikőtök sétáltassa reggel, a másikótok este, majd cseréljetek. Ha mindketten szerettek főzni, főzzetek együtt. Felezzétek el a háztartással járó feladatokat. És ne felejtsetek el közös élményeket sem szerezni: legyen szó egy netflix-estéről vagy egy sétáról a környéken. Ezek a közös percek erősítik a kapcsolat intimitását. Attól még, mert együtt éltek, nem kell, hogy a randevúk háttérbe szoruljanak. Ha vannak közös programjaitok, mellette pedig egy összehangolt rutinotok, sokkal közelebb kerülhettek egymáshoz. 

Húzd meg a határokat és mindig kommunikálj

Amennyiben még soha nem éltél együtt senkivel, csábítónak tűnhet, hogy ugyanúgy folytasd az életedet, ahogyan előtte. Ez bizonyos szempontból rendben van, viszont fontos, hogy beszéljetek egymás igényeiről. Elképzelhető, hogy míg egyikőtök jól érzi magát, ha minden nap felbukkannak random a barátai, a másikat ez frusztrálni fogja. És ha már úgy érzed egymás szövetségesei vagytok, és nagyon idillien telnek napjaitok, akkor se kényelmesedj el. Beszélgessetek sokat, őszintén a saját érzéseitekről, vágyaitokról, álmaitokról. A stabil kapcsolat fenntartása sokszor attól függ, hogy egymást támogatva, együtt valósítjátok meg terveiteket.

Nem baj, ha nem sikerült

Lakva ismerszik meg az ember – hangzik el gyakran a mondás, és nem hiába! Összeköltözés után hamar kiderül, hogy az égiek is egymásnak teremtettek-e titeket. Ha az együttélés működik, a kapcsolat kibontakozik. De felismerheted azt is, ha mégsem ez volt a legjobb döntés. Bárhogy is alakuljon, ne bánd, hogy összeköltöztetek, mert így tisztázódott az igazság. Ha pedig pozitív a kimenetel, ne félj belevetni magad, mert ez jó értelemben egy teljesen más szintje a párkapcsolatoknak.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32