fbpx

Gyerekkorom kedvenc meséi

Akik a 90-es években születtek, mint jómagam, ők nagy valószínűséggel emlékezni fognak ezekre a mesékre, és kellemes vagy éppen szemetrángató érzéseket hoznak majd felszínre bennük.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A nosztalgiavonatra sosem késő felülni, amelynek egyébként írtunk már a pszichológiai hátteréről.

Varázslatos iskolabusz

Elég volt rá gondolnom, és már dúdoltam is az intrót. Miss Mici, a kissé flúgos, de szerethető tanár nem mindennapi módszerekkel okítja az osztályát. Hála a varázslatos iskolabuszának, ő aztán kimaxolja a gyakorlatias oktatást. Hol időben utaznak, de akad, hogy olyan apróra zsugorodnak, hogy az emberi véráramba keverednek. Edukált, mégis szórakoztatott egyszerre.

Egyszer volt…

Ez a többrészes francia mese az egyik legmeghatározóbb emlék a gyerekkoromból. Tudom, hogy abban a részben, amikor az emberi testről meséltek tudatosult bennem, hogy meg fogunk halni, ami mondjuk nem volt kellemes, de nem okozott maradandó lelki sérüléseket a mese, nyugi. Volt történelmi része, de  az emberi testen kívül az űrt is bemutatta Annyira részletes, korhű és mégis érdekes mese volt, szerethető karakterekkel, hogy én most is bátran ajánlom.

A hercegnő és a kobold

Bármi, amiben volt hercegnő, azzal nagyjából meg lehetett venni engem, de ez a mese tényleg nagyon beszippantott. Az elején felcsendülő dal pedig annyira gyönyörű és sokatmondó, hogy százszor képes voltam meghallgatni, és mindig öntött belém egy kis bátorságot. Angelica a makrancos hercegnő és újdonsült barátja Kófic, a bányászfiú kalandjai, küzdelmei a kissé ijesztőre sikerült koboldokkal utánozhatatlan atmoszférát teremtettek.

A nagy ho-ho horgász

Tudom, hogy páran nem annyira kedvelték, és tény, hogy sok sztori azért nem volt benne, én valamiért mégis kedveltem ennek a pimasz kukacnak és a kissé béna horgásznak a kalandjait. Lehet azért is, mert imádtam mindent, ami kicsit a vízalatti világot is megmutatta. A zenéjét pedig természetesen a mai napig bármikor képes vagyok elénekelni.

A kishableány

Gyerekkorom szerves részét képezték a Disney mesék, és bár hatalmas Hófehérke rajongó voltam, Ariel története nagyon gyorsan a képernyő elé láncolt. Hableányok, vízi lények, szerelem, mi kell még? Imádtam ezt a misztikus világot, a dalokat. A Balatonban pancsikolva én is Arielnek érezhettem magamat.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32